Det bliver et Rungsted-mandskab med et nyt ansigt, der spiller Metal Liga 2023/24

"Generationsskiftet" synes nu totalt hos Rungsted Seier Capital. 

Med farvellet til Marcus Olsson og formentlig også Mattias Persson og med Tim Daly og Simon Fredriksson, der næppe heller vender tilbage til Rungsted, er det et nordsjællandsk mandskab, der i store træk har sagt farvel til "ikonerne fra storhedstiden".

Så der er nyt frisk blod i Rungsted, og det er ikke altid af det dårlige. Oskar Östlund viste stor kvalitet i målet, da han blev hentet i fjor, og det er helt fornuftigt af Friberg, Hagen og co. at fortsætte med ham - og Magnus Wulff bliver en fin backup, der kan tage over i ny og næ, når Östlund har brug for en pause. 

Den danske del af backlinjen toppes af Morten Jensen, Malte Setkov og Jacob Gammelgaard. Gammelgaard fik et kæmpe gennembrud med landsholdspladsen ved A-VM, hvor Morten Jensen også var med. Setkov blev sorteret fra og både han og Morten Jensen har mere i sig end de viste i sidste sæson.

William Back er stille og roligt ved at arbejde sig ind som en etableret Metal Liga-spiller, og bagved venter en række unge spillere på deres tur. 

Dawson Davidson tager sit første år i Europa, og mon ikke Rungsted henter en eller to etablerede importbacker til at supplere op med, en af dem formentlig med tung fysisk styrke. Bliver der ramt rigtigt, står træner Mark Pederson med en habil defensiv.

Pederson er som bekendt tilbage i dansk ishockey, og det skal i den grad blive spændende at se, om Pederson kan bygge et nyt og skarpt Rungsted-hold op.

Hertil har han fået to af de store profiler fra Herlev: Ikke mindst Matthias Asperup, en af ligaens bedste spillere i fjor, er programmeret til at blive en "driver" hos Rungsted, der også har hentet lovende Maksim Popovic hos naboerne. 

Gustav Green, Lucas Andersen og Rasmus T. Andersson er alle yderst kompetente og afprøvede Metal Liga-spillere og med en af de unge spillere - måske Andreas Nielsson - har Rungsted to danske angrebskæder på plads. 

Der er lagt op til, at Mark Pederson spiller med en ung fjerdekæde og så gælder det altså om, at supplere op med imports. Der kommer mindst et par stykker mere. 

Allerede nu er der hentet et par stykker. Tim Wahlgren med en flot og lang fortid i HockeyAllsvenskan ser spændende ud og kunne godt være ramt rigtigt. Jack Jacome har brugt en europæisk sæson i Østrig på at "varme op" til turen til Rungsted, så de første import ser slet ikke så "ringe ud endda".

Der er dog også en tung arv at løfte med Olsson og Persson ude og med en Brett Thompson, der gik og var ledertype i den sidste del af sæsonen.

Mark Pederson har haft gode hænder i Esbjerg tidligere i forhold til at hente udlændinge, og hvis han har et par gode jokere i ærmet har Rungsted et hold, der sagtens kan spille med om en top fire-placering. Det skal nok blive bedre end sidste sæsons ottendeplads og der er ingen tvivl om, at man i Nordsjælland allerede nu og også kommer til at satse på yngre importspillere for at undgå de skader, der prægede hele sæsonen i fjor. 


Odense Bulldogs tilføjer Alberto Pison til truppen Odense: HENRY HARDARSON STOPPER, Kamph får ikke forlænget