Esbjerg vendte 1-3 til 4-3-sejr i tredje periode i Rødovre Centrum Arena

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 3-4  (2-1, 1-0, 0-3)

Fredag aften i Rødovre Centrum Arena med kamp mellem Rødovre og Esbjerg. Der var ti point mellem duellanterne inden kampen. Afgørelsen på kampen kom i slutningen af anden periode med badebillet til hjemmeholdet.

Esbjerg udnyttede udvisningen og det momentum den bragte til at øge afstanden til 13 point. En kold dukkert for hjemmeholdet i deres bestræbelser for point i bundstriden.

Elleve sekunder spillet og hjemmeholdet foran på et slagskud fra Lasse Carlsen. Der var god trafik foran Mathias Seldrup som ikke så skuddet før det var for sent. En rigtig god start for hjemmeholdet, der fortsatte med at skabe muligheder.

Gæsterne stak også snuden frem, og fangede hjemmeholdet midt i skifte, hvor Aleksi Halme enkelt bragte balance i stillingen bag David Grubak i tyreburet. Der var spillet otte livlige minutter.

Rødovre gentog bedriften fra første minut og denne gang med Sebastian Niebling, der sæsondebuterede i aften, sendte atter hjemmeholdet i front. Fuldt fortjent føring inden de sidste seks minutter af åbningsperioden, der ikke bød på flere scoringer.

Anden periode bød på kampens første udvisning efter halvandet minut, og det blev til gæsterne. Hjemmeholdet forcerede spillet og missede den gyldne mulighed, inden Esbjerg igen havde fem spillere på isen.

Det var trængselstider for hjemmeholdet, der havde store problemer med blot at komme ud af egen zone. Det forhindrede dog ikke Oliver Marklund i at hakke pucken i kassen på en omstilling og sende hjemmeholdet op 3-1.

Esbjergs målscorer Aleksi Halme måtte halvvejs i perioden hjælpes fra banen efter en tackling uden det afstedkom udvisning.

Med godt fire minutter til anden pause trak hjemmeholdet deres første udvisning, men gæsterne havde ikke større succes med overtalsspil end hjemmeholdet. En sekvens senere blev hjemmeholdets Frank Gymer sendt i bad efter en tackling på Arturs Salija, der dog ikke var mere ramt end han virkede ilter efter han var hjulpet fra banen.

Fem minutter i overtal til Esbjerg skulle færdigafvikles i tredje periode, hvor de resterende 3:20 skulle spilles.’

Godt to minutter spillet af tredje periode og en kikset clearing af Rødovre, udnyttedes straks af Brandon Magee, der gjorde det onde ved Rødovre, der klarede den resterende tid af udvisningen.

Esbjergs Oliver Kjær, der også tidligere har spillet i Rødovre ville også være med, og bragte ligevægt i stillingen på forarbejde af Brandon Magee.

En udvisning til Esbjerg kort efter sendte hjemmeholdet i overtal, men der manglede pondus og muligheden løb ud i sandet.

Josh Winquist satte gæsternes fjerde pind i et spil hvor Esbjerg viste den skarphed hjemmeholdet ikke besad i aften. Der manglede ti minutter og Esbjerg klarede den hjem og tog tre vigtige point med hjem over Storebælt.

Herning vandt i overtid i intenst topbrag Rungsted vandt i fin fredagskamp i Herlev