Kampstart 14:30 i Vojens og 15:00 i Esbjerg

Der er som altid i disse semifinaler lagt op til kæmpe drama, når SønderjyskE og Esbjerg tager imod henholdsvis Herning og Aalborg. 

Både SønderjyskE og Esbjerg har mulighed for at spille sig i finalen i eftermiddag, men det gode gamle ordsprog om "at den fjerde sejr er altid den sværeste" bliver med garanti prædiket både hos Anders Førster og Jason Jaspers i hjemmeholdenes omklædningsrum i dag. 

- Vi ved at Herning vil komme med alt hvad de har for at blive i turneringen – jeg synes at vi er godt forberedte, så vi skal sædvanen tro holde os til vores egen gameplan. Vi skal arbejde stenhårdt i samtlige 60 minutter og undgå at lave unødvendige fejl. Kan vi det, så vil jeg også mene at vi har en fin chance for at tage en sejr, siger SønderjyskE-træner Anders Førster til klubbens hjemmeside.

Og naturligvis karakteriserer han det som sæsonens vigtigste kamp. 

Herning-træner Pelle Hånberg: 

- Selvfølgelig gør det ondt at miste hjemmebanefordelen. Men før kampen var udgangspunktet, at vi skulle vinde to kampe for at gå videre. Det skal vi stadig, og det er bestemt ikke umuligt, siger han til Sport Herning. 

Der er mange faktorer, der spiller ind i en sjette semifinale. Ikke mindst, hvor slidte spillerne er - både fysisk og mentalt. Det er en kæmpe styrkeprøve på alle parametre. Med en dommerlinje, der giver en god del udvisninger i serien mellem Sønderjyske og Herning, bliver special teams naturligvis også afgørende. 

I serien mellem Esbjerg og Aalborg tog Pirates en god sejr for selvtilliden med en overbevisende 5-2'er i en serie, der virkelig svinger fra kamp til kamp på mange parametre. 

Det gør også kampen i dag meget vanskelig at forudsige, for ingen kan helt regne ud, hvordan de to hold kommer ud mentalt og taktisk. Første periode i fredags var for eksempel en ordentlig omgang frem og tilbage-hockey, mens det henad vejen blev lidt mere "roligt".

En ting er dog sikker, og det er at Esbjerg i dag holder et ekstra øje med Pierre-Olivier Morin. Den rutinerede canadier var isens dominerende spiller med både mål og assister, og det hjalp også Aalborg, at Patrick Bjorkstrand var tilbage.

Dette slutspil har til gengæld bevist, at Esbjerg er et hold, man aldrig-aldrig skal afskrive.

- Alle kan blive fristet til at gå ”til grænsen” i en nærkamp med en modstander. Eller lave et sats frem i banen, som ikke lykkedes. Men vi skal ikke bringe os i den slags situationer. Vi må ikke give dommerne muligheden for at dømme den slags udvisninger mod os. Det kostede os muligheden for et comeback i kampen fredag, og det må ikke ødelægge mulighederne søndag, siger træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

Jaspers står i boksen klokken 15 i Esbjerg, mens man i Vojens har faceoff klokken 14:30. 


TIM DALY til Herlev Eagles i de kommende to sæsoner OLIVER TRUE FORLÆNGER med Herlev Eagles