Et kig på kampene i Vojens, Herlev, Odense og Herning

Det er "Metal Final4-søndag" i Metal Ligaen i dag, hvor de to sidste pladser i denne sæsons "showdown" i pokalturneringen skal fordeles. Herning og Aalborg er i forvejen kvalificeret, mens fire hold kæmper om to pladser: Rungsted, Odense, SønderjyskE og Herlev. 

Vi begynder rundturen til søndagens kampe i Herning, hvor der er Halloween-tema og specielle dragter hos hjemmeholdet, der er stor favorit mod Rødovre i eftermiddag. Kampstart er klokken 15 i Kvik Hockey Arena. 

Herning vandt 5-3 i Vojens fredag aften, mens Rødovres seneste optræden var 1-6-nederlaget i Odense i onsdags. Midtjyderne er i toppen af formbarometeret og på jagt efter Aalborg på førstepladsen. 

- Vi vil vinde hver kamp, og nu kommer vi hjem foran vores egne fans på en halloween-søndag med forskellige aktiviteter for tilskuerne, så vi skal ud at fortsætte. Men selvfølgelig er der taget en smule af presset af udefra, siger Herning-træner Pelle Hånberg til Sportherning.dk.

Især formationen med Thörnberg, From og Thompson er meget vanskelig at styre for øjeblikket. Jesper Thörnberg er oppe på hele 26 point, mens From står på 23 på andenpladsen i pointligaen.

Rødovre havde en hård sidste uge med skader og sygdom i truppen, men formåede alligevel at holde kampen mod Herlev tæt. 

Det er defensiven, der skal skabe en overraskelse for Rødovre. Mighty Bulls og Olaf Eller har gjort det før, når man mindst venter det. 

Vi skal videre til Herlev, hvor hjemmeholdet har et spinkelt, men dog ikke urealistisk håb om at nå Metal Final4. Først og fremmest kræver det, at Eagles slår Frederikshavn i Ørneborgen i dag.

Herlev vandt i Rødovre fredag aften, og scorer hele tiden de nødvendige point for at holde sig væk fra den absolutte bundstrid. Nu er der seks point ned til Rødovre på ottendepladsen, og det er slet ikke aktuelt for Mighty Bulls at kigge nedad. 

Frederikshavn er et såret dyr for øjeblikket. Det gør ondt, hvad der foregår i Vendsyssel pt, og kaptajn Daniel Baastrup-Andersen var ude med en stor og uforbeholden undskyldning til fans og omgivelser efter ydmygelsen i Aalborg, hvor Frederikshavn var bagud 0-9 efter en halv time og slap nådigt med et 2-9-nederlag. 

Det er enormt spændende, hvordan White Hawks reagerer på den "forfærdelige fredag" hos rivalerne. 

- Vi spillere skal til at kigge indad. Vi har en kamp søndag i Herlev, og vi skal i hvert fald ændre vores mindset til det her. Det her kan vi ikke byde nogen. Vi får penge for at spille, men vi møder ikke op, og det er faktisk det værste af det hele, sagde Rasmus Søndergaard ærligt til Sportherning.dk efter nederlaget i Aalborg. 

Kampstart klokken 16 i Herlev, hvor hjemmeholdet - hvis det lykkes at hente tre point - kan skynde sig at kigge på Metalligaen.tv og se, hvordan det går i de sidste to kampe. 

Klokken 17 spiller Odense-Aalborg og SønderjyskE-Rungsted.

I Odense skal hjemmeholdet op mod topholdet fra Aalborg. Fynboerne kom ind i rytmen igen efter 6-1 over Rødovre, hvor "den fynske kværn" i den grad rullede Rødovre ned i tredje periode. 

Fynboerne kommer til at spille fysisk mod Aalborg og trykke til de teknisk stærke gæster. 

Og så skal Bulldogs bruge individuelle kvaliteter fra spillere som Skvorcovs, Ehlers og Brinkman. De tre skal gøre det uventede for fynboerne i Aalborgs defensive zone. 

Pirates kommer fra storsejren over Frederikshavn, hvor aalborgenserne virkelig sprudlede i 9-2-sejren. Styrkeforholdet er glasklart i Nordjylland pt og Aalborg går stenhårdt efter førstepladsen i grundspillet og en "trippel" i form af tre danske mesterskaber på stribe. 

Aalborg har et hold med mange stjerner, der synes at være i harmoni og enig om at skiftes til at dukke op i dominerende roller. Nøjagtig som i fjor har Pirates fire farlige angrebskæder, og det er svært at spille mod. 

Det bliver dramatisk i Vojens, hvor hjemmeholdet - nede på fire regulære backer - har brug for en sejr i overtid mod Rungsted, der kommer friske til det, der ligner en "kamp 7" - begge hold spiller således for en af de attraktive pladser i Metal Final4. 

Det er det tætteste du kommer på en “kamp 7”, for her tager vinderen også det hele, siger SønderjyskE-kaptajn Villiam Haag til klubbens hjemmeside. 

- Der gælder én ting i morgen og det er en sejr i ordinær tid, andre scenarier bruger vi ikke tid på, Vi skal spille med samme determination som vi gjorde imod Odense og Aalborg og til dels også i kampen mod Herning. Vi skal holde fokus, vi skal spille med tålmodighed og så skal vi frem for alt spille simpelt og ikke vælge nogle fancy løsninger. Holder vi os til vores gameplan, så tager vi også sejren i ordinær tid – jeg ved det her hold har det i sig, lyder det fra Villiam Haag.

Rungsted tabte senest 1-2 i Esbjerg og sendte dermed sig selv i problemer i forhold til Metal Final4. Så Asperup, Setkov og Jensen skal være på toppen i eftermiddag, hvor det formentlig bliver kogende - så meget som det nu lader sig gøre - i Frøs Arena. 

Det er "all in" for begge mandskaber. 

 


Odenses Metal Final4-drømme blev slukket af Aalborg METAL FINAL4: Her er de otte scenarier