Kampstart i Rungsted klokken 16 og i Vojens klokken 18

Det er på alle måder et topmøde i Concordium Arena, hvor dagens tidlige kamp spilles mellem Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates.

Der er næsten ikke tal på, hvor mange gange de to klubber er stødt ind i hinanden i afgørende dyster i de seneste mange sæsoner, hvor både Aalborg og Rungsted - med få undtagelser - har været med helt fremme.

Første møde i denne sæson mellem de to hold indikerede både jævnbyrdighed og underholdning, eftersom det blev 6-5 til Aalborg hjemme i Sparekassen Danmark Isarena - og det efter den ordinære spilletid var endt uafgjort.

Vi kan forvente os et nyt offensivt brag i dag - og tippet herfra lyder på, at det nok skal blive særdeles underholdende igen.

Der er ingen tvivl om, at man i Aalborg-lejren har noteret sig Matthias Asperups storform for øjeblikket.

Asperup har på det seneste skudt sig ind som ligaens bedste dansker - og måske endda bedste spiller overhovedet - og han er både målscorer og chanceskaber for øjeblikket.

Gennemgående har Rungsted løftet sig på det seneste, hvad fredagens sikre sejr over Rødovre indikerede. Tidligere på sæsonen var Rungsted helt lige med Rødovre, i fredags var der ikke nogen diskussion om styrkeforholdet. 

Aalborg cruiser direkte mod grundspillets førsteplads og ligner sig selv: Fire stærke kæder, et par gode målmand og backer, der deltager i det offensive spil. En sejr i dag vil reelt sikre Aalborg en plads i Metal Final4, for 29 point bør være rigeligt.

Jannik Sønderby er på plads for Metalligaen.tv, mens Michael Damsted tager til Vojens for at guide seerne gennem kampen mellem SønderjyskE og Rødovre. 

Sønderjyderne kæmper også hårdt for at få fat i Metal Final4-plads, og her er sejr i eftermiddag et krav, hvis det håb skal styrkes.

Det blev to point og 3-2 i Frederikshavn fredag aften, og der er ingen tvivl om, at sønderjyderne kommer flyvende ud til kampen, der påbegyndes ved aftensmadstide - klokken 18 - i Vojens.

Recepten vil klokkeklart være at forsøge at presse Rødovre i bund.

Hos gæsterne er der ingen tvivl om, at træner Olaf Eller har sat de defensive opgaver forrest.

Håbet for Rødovre er, at den målmand, der er på plads i buret i dag står en mere end solid kamp, samt at overtal og omstillinger omsættes til scoringer. 

Rødovre har gjort det før, og vi skal kun en uge tilbage for at finde 2-1-sejren over Esbjerg, der netop blev klaret på indædt fight.

 


Aalborg Pirates øger forspringet i toppen GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Aalborg