SønderjyskE havde godt fat i Frederikshavn fredag aften

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 6-2 (1-1, 2-0, 3-1)

Godt og vel 2300 publikummer havde fundet vej til Sydjysk Sparekasse Arena i Vojens fredag aften. Her skulle de forsvarende danske mestre forsøge at komme tilbage på sporet efter et par hårde kampe i CHL og en lidt vaklende start på ligaen.

White Hawks, der var uden Jesper Thörnberg, skulle prøve at spolere den mission for sønderjyderne, men gæsterne var ikke for alvor tæt på point i aften. Værterne startede i et højt opskruet tempo og sværmede flere gange omkring Høgenes mål, men der skulle et power play til for at sætte målscoringen i gang.

Overtalsspillet hos hjemmeholdet har været lidt hakkende, men i aften var det sprudlende hos sønderjyderne.

Hurtige præcise pasninger og så en firsttimer fra Schmidt-Svejstrup, der fik gummi-skiven til at kile sig ind i krogen bag en sagesløs Galansky. SønderjyskE var ovenpå og et 2-0 mål lå i luften, lige indtil William Pelletier med en lidt for annonceret tværpasning gav en friløber til Christopher Frederiksen. Den chance udnyttede Frederiksen på fornemste vis, da han udmanøvrerede Pettersson og så var kampen pludselig 1-1.

Udeholdet lurede på omstillinger, men fik også lidt mere etableret spil efter udligningen, omend SønderjyskE fortsat havde det spillemæssige overtag. Tyve minutter gået og anden periode blev også med hjemmeholdet som det mest pågående, jagtende 2-1 målet. Det kom efter godt fem minutters hockey.

Pelletier forsøgte sig først og momentet senere endte skiven hos Jacob Panetta, der resolut smed skiven op højt i målet til en 2-1 føring. White Hawks kom de næste minutter til en stor chance ved Mikkel Bertelsen tæt under mål samt et kvalificeret forsøg fra Winder. I modsatte ende var Oscar Schulze i fri position efter en pasning fra en velspillende Nikolaj Krag, men missede muligheden for at sende værterne op med to.

Gabriel Desjardins gled kort efter elegant igennem, men blev stoppet med ulovlige metoder og hoveddommeren tøvede ikke med at dømme straffeslag. Nikolaj Krag skulle forsøge sig på Galansky og det gjorde han på mesterlig vis, da han udmanøvrerede den store keeper og sendte pucken mellem benene på ham.

3-1 føring til SønderjyskE før de sidste tyve minutter.

Her blev en fem minutters udvisning dyr for udeholdet. Suisto med en cross-checking i hovedet af Pelletier og så var det tak for i aften til den finske back efter små seks minutters hockey i tredje periode.

Hjemmeholdet slog til hele tre gange i overtalsspillet. Først var det Schmidt-Svejstrup der med en præcis pasning åbnede gæsternes box og så kunne kaptajn David Madsen, der spillede en stor kamp, hamre skiven i kassen. Næste mand på pletten var Gabriel Desjardins tæt under mål med en styring. 5-1 og kampen var definitivt afgjort.

Sønderjyderne nåede dog at putte en enkelt mere ind, netop som gæsterne blev fuldtallige. William Boysen slog en retur ind i luften og gjorde ondt værre for en flok efterhånden modløse nordjyder. Høgene kunne dog finde lidt trøst i et reduceringsmål, da Todd Winder med et velplaceret skud fik doblet nordjydernes målscoring små syv minutter før tid i en to mod een situation.

Det blev aftenens sidste pletskud, og dermed en 6-2 sejr til de forsvarende mestre efter en match, hvor White Hawks kun i små momenter udfordrede hjemmeholdet. Sønderjyderne modsat viste fine takter i fem mod fem og var overbevisende og ekstremt effektive i spillet fem mod fire.

OPTAKT: Herlev Eagles-Herning Blue Fox Aalborg slog til i slutfasen og vandt 3-1 over Herning Blue Fox