Mark Pedersons mandskab på ny jysk tour i aften

Det er undertegnedes fornemmelse, at der er flere jysk-sjællandske opgør i denne preseason end der "plejer at være". I aften er der endnu et opgør på tværs af bælterne, for Rungsted tager igen bussen på langfart.

Senest blev det til et nederlag på 3-4 i overtid i Aalborg efter at Rungsted havde ført 3-0 inden sidste periode, mens Herning også smed en føring i Herlev og kort før tid kunne se ørnene score sejrsmålet. Den kamp endte 4-3 til Herlev.

- Vi tabte for mange pucke, der betød, at Herlev kunne køre kontra på os alt for mange gange. Det er i hvert fald et sted, vi skal se forbedring. Vi satte os selv under pres på den konto, konkluderede Herning-træner Pelle Hånberg overfor Sportherning.dk efter matchen i Spar Nord Arena.

Med det in mente kommer Pelle Hånbergs mandskab formentlig til at agere med stor koncentration i 60 minutter i aften. Mange i "hockey-Danmark" har herningenserne som en af topfavoritterne til mesterskabet, og der er heller ikke tvivl om, at Blue Fox på papiret har en skræmmende styrke. Tag bare landsholdsspillerne Bau og Poulsen, der er i spidsen for danskerskaren, mens Herning  med Brett Thompson og Jesper Thörnberg har hentet to af de mest toneangivende imports i Metal Ligaen i de seneste sæsoner.

Rungsted kommer med et helt nyt look, og de to første perioder i Aalborg viste ganske lovende takter fra Mark Pedersons mandskab, der til gengæld blev trykket helt i bund i tredje periode.

Nordsjællænderne kommer med to gengagere på importsiden fra sidste sæson. Backen Simon Fredriksson er blevet "hjemmefødning" i Rungsted og kommer ind til sin femte sæson i klubben, mens Oskar Östlund i målet blev hentet midt i sidste sæson og løftede sikkerheden i Rungsteds defensiv. Östlund synes at være en målmand af høj kaliber, nu skal han bevise det over en hel sæson.

Kampen sendes selvfølgelig på Metal Ligaen TV, hvor Michael Damsted kommenterer.

Metalligaen TV: Chromecast og Unlimited-tilbud er lige om hjørnet Esbjerg har chance for revanche mod rivalerne