Kampstart 20:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg-maskinen ruller bare af sted med sikker kurs mod Metal Final4-slutspillet for syvende gang på stribe. 

Første periode i tirsdagens topkamp mod Odense var en opvisning i, hvordan Aalborg-hockeyen spilles. Lange, solide angreb og masser af tid i modstanderens forsvarszone. 

Det var næsten som om 2-0 var for lidt efter en meget tung dominans af de forsvarende mestre. Det hører med til historien, at Odense havde et stolpeskud i slutfasen, der kunne have ført til en udligning til 3-3, men kan Aalborg spille spillet fra første periode i bare 40 minutter, er der pt. ingen hold, der kan følge med Garth Murrays mandskab, der endda har haft nøglespillerne Jakobsen og Salhany ude i hele Metal Liga-sæsonen.

I aften skal Esbjerg forsøge sig i en formentlig godt fyldt Sparekassen Danmark Isarena. Esbjergenserne kommer fra nogle travle dage og har en 6-2-sejr over Frederikshavn med i bagagen efter nederlag i både Odense og Herning. 

 - Aalborg er stærke og er selvsagt en svær modstander. De har vundet mesterskabet i de to seneste sæsoner og et kig i tabellen afslører, at Pirates stadig er ubesejrede. Men skal vi gå hele vejen, og det ønsker vi, så skal vi også slå Aalborg, så der venter en god opgave for os. Men skal det lykkes skal vi arbejde for det, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Der vil ikke være plads til fejltagelser mod Aalborg, for dem straffer de. Vi skal være klar fra start til slut Men vi glæder os, for der venter en af den slags udfordringer, der kan udvikle holdet. Men holder vi ikke fokus og gameplanen, så kommer vi hurtigt til at ”se dumme ud”, lyder det. 

Hold øje med: Calder Brooks scorede det første mål tirsdag aften og ligner en udlænding, der virkelig kan komme ind og dominere i denne sæson. Hos Esbjerg var det vigtigt, at Grayson Downing fik hul på bylden med to scoringer. 

Det forventer vi: At Aalborg kører på fra start som tirsdag aften mod Odense. Det skal Esbjerg være klar til stå imod. Lykkes det for vestjyderne, kan det sagtens blive tæt hele vejen igennem.

Skader/karantæner: Aalborg har stadig Julian Jakobsen ude og Matt Salhany har kun været med i CHL i denne sæson. Esbjerg manglede Yanick von Bergen mod Frederikshavn. 

Metalligaen.tv: Søren Kaster er klar til at kommentere fra Sparekassen Danmark Isarena i det nordjyske. 

Historikken: Første møde mellem Aalborg og Esbjerg i denne sæson. Esbjerg vandt det sidste møde i sidste sæson, men forinden havde Aalborg vundet fem matcher. 

Statistikken: Et kig på topscorerlisten afslører, at Aalborg i den grad spreder pointene ud mellem mange spillere. Toppen lader man pt. andre klubber om men både Kabanov, Koch, Giroux og Jeppe Jul Korsgaard står med otte point. Hos Esbjerg hedder topscoreren Oliver Kjær. Han står noteret for ni point. 


Optakt: Frederikshavn WH-Rungsted Seier Capital Frederikshavn håber på mere fra danske profiler