Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg står med "kniven for struben" inden aftenens opgør mod Esbjerg. 

Det er nu eller aldrig for de forsvarende danske mestre, der altså er nede med 1-3 mod grundseriens nummer fem, Esbjerg, der har vist en ubændig vilje til at agere i dette års slutspil. 

Det er den vilje og desperation, som Aalborg skal fremvise i aften på hjemmebanen. 

Og den er gemt et sted dernede, for tirsdag aften gik Pirates fra 0-3 til 3-3 i en tredje periode, hvor Jens Nielsens tropper viste stor moral og evne til at komme stærkt tilbage. 

Men Aalborg er under et pres, som holdet ikke har været i flere år og spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan holdet håndterer den rolle. 

Esbjerg Energy kan spille mere eller mindre frit i aften. Foran 3-1 og med alt pres på aalborgensernes skuldre, har træner Jason Jaspers opskriften klar.

- Hvis det skal lykkes, skal Aalborg stadig udfordres men samtidigt respekteres. Vi vidste før serien, hvilke kvaliteter vi stod overfor. Vi kender deres stil og deres kvaliteter og har ikke glemt hvor succesrige de er. Derfor skal mindset og aftalerne ikke bare være på plads. Game-planen og koncentrationen skal også holdes gennem hele kampen, siger han i klubbens kampoptakt. 

- Vi fik tirsdag aften set, hvad der sker, hvis vi overlader initiativet til Aalborg. Den læring skal vi tage med fredag aften. Pirates erobrede momentum og initiativ sidst i kampen. Det generobrede vi i overtiden og afgjorde kampen. Så vi kender opskriften, siger Jason Jaspers.

Det forventer vi: At Esbjerg overlader en stor del af initiativet til Aalborg og venter på, at omstillingerne dukker op. Esbjerg har råd til lige at afvente en smule i den første del af kampen.

Hold øje med: Hvem kan åbne målscoringen for Aalborg. Tommy Giroux måske? Hos Esbjerg har Frederik Bjerrum spillet et flot slutspil, krydret med det afgørende mål tirsdag aften.

Skader/karantæner: Jimi Jalonen, Patrick Bjorkstrand og Calder Brooks var ude for Aalborg senest, mens Esbjerg havde valgt Sebastian Skovning, Tobias Ebener og Victor Sand fra på holdkortet, men ellers var i stærkeste opstilling.

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads i Aalborg til at dække matchens 60 minutter. 

Historikken: Viser, at vi måske skal stoppe med at tale grundspil, når slutspillet går i gang. Aalborg havde 5-1 i sejre i grundspillet, men er altså nu nede med 1-3 i slutspillet.

Statistikken: Esbjerg husker alt for godt tilbage på sæsonen 2021-22, hvor vestjyderne også førte 3-1 i kampe, men blev overlistet i Rungsted i den legendariske serie, hvor nordsjællænderne vandt alle sine fire kampe i overtid. 


GOALSHOW: SE MÅLENE fra Herning-SønderjyskE OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE