Kampstart 19:30 i Gigantium Isarena

Vi er i Nordjylland til det store klassiske opgør mellem Aalborg og Frederikshavn.

Lige nu er det også et opgør mellem det suveræne tophold Aalborg og Frederikshavn, der lige nu er bundskraber og i den henseende tabte et meget vigtigt opgør senest i Rødovre. 

Men i Frederikshavn kan de trøste sig med, at det går op og ned i showbusiness.

Skru for eksempel tilbage til 1997/98-sæsonen, hvor Aalborg - dengang under navnet Aalborg (Black) Panthers. 

Efter 27 kampe som grundspillet talte dengang havde Frederikshavn 33 point på andenpladsen, mens Aalborg fik blot 4 point i de 27 kampe.

Alle klubber - næsten - har haft sæsoner med store nedture, og Frederikshavn kan i øvrigt sagtens nå at hente en plads i slutspillet ved at oppe sig i de resterende 34 kampe.

Så helt katastrofalt ser det ikke ud i Frederikshavn, hvor ishockeyholdet er en "institution", der ikke kan undværes. Sådan lyder det i hvert fald i en stor artikel i Nordjyske i dag, hvor både borgmester Birgit S. Hansen og storsponsor Steen Uggerhøj fastslår, at White Hawks betyder meget for lokalmiljøet. Folk skal bruge noget at snakke om, og ishockeyen er et samtaleemne, der optager mange frederikshavnere.

Lige nu er det Aalborg, der er på toppen af dansk ishockey. Men det har ikke været super-overbevisende af Aalborg på det seneste. 5-4-sejren over Esbjerg var med hiv og sving og derefter fulgte 1-2 mod SønderjyskE efter overtid.

Det forventer vi: Når det er sagt, så er Aalborg klar favorit i aften. Bredden, styrken og individualisterne er i Pirates-favør, men til gengæld kan man også forvente et Frederikshavn-hold, der vil kæmpe for hver en millimeter.

Hold øje med: Og måske er Tadeas Galansky på isen med "en af den slags dage", hvor han er umulig at passere. Aalborgs Matt Salhany scorede det enlige mål mod SønderjyskE, og viser sig gang på gang som en stabil arbejdskraft hos Pirates.

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads i Aalborg, hvor han guider seerne igennem de 60 minutter. 

Historikken: Aalborg vandt det første opgør stensikkert med 6-2 over White Hawks. 

Statistikken: Aalborg er Metal Ligaens næstbedste hjemmehold, mens Frederikshavn foreløbig kun har fået et enkelt point på udebane. 

Skader/karantæner: Mads Iversen er ude med karantæne, Daniel Baastrup Andersen og Emil Marcussen var ikke med i Rødovre senest for Frederikshavn. SønderjyskE manglede Mads Frederiksen, Nikolaj Carstensen, Søren Dietz-Larsen og Tor Rasmussen i kampen mod SønderjyskE for nylig. 

 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles OVERSKUD FOR 14. ÅR i træk i Frederikshavn