Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates fik den første sejr i sæsonen fredag aften, hvor det blev til 1-0 over Frederikshavn efter en tæt og jævnbyrdig kamp.

Julian Jakobsen blev matchvinder i powerplay og gav dermed Aalborg den perfekte sæsonstart.

Der har været stor spænding om, hvordan aalborgensernes nye hold ser ud - og hvordan styrken er - og vi får endnu et fingerpeg i aften, hvor Herlev Eagles kommer på besøg.

Et Herlev-hold, der bommede i slutfasen mod Odense, hvor et overtal blev vekslet til et shorthanded fynsk mål, der gjorde Radim Piroutek til matchvinder. 

Og et Herlev-hold, der manglede en lille håndfuld spillere op til fredagens kamp, hvor også Lucas Carlsson måtte udgå efter første periode.

Derfor brugte de toneangivende Herlev-spillere rigtig mange kræfter i premieren, og skulle man kigge på de to opstillinger i aften, så kan et "fortyndet" Herlev-mandskab godt få problemer i det nordjyske.

Der var ikke meget mere end 4,5 backer i spil fredag aften, og det bliver hårdt arbejde at skulle op mod Aalborgs fire kæder. 

Hold øje med: Nøglespiller hos Herlev er Emil Zetterquist i buret, der helt sikkert får en travl aften. Hos Aalborg glæder publikum sig igen til at se Darian Craighead, der assisterede til 1-0-målet fredag aften.

Skader/karantæner: Nicolai Weichel og Sebastian Ehlers sad ude for Aalborg fredag aften, mens Noah Samsøe (karantæne), Anton Johansson, Isac Skedung og Rasmus Simonsen sad ude for Herlev. Desuden måtte Lucas Carlsson udgå i løbet af kampen. 

Det forventer vi: Hårdt pres på et Herlev-hold, der skal forsøge at komme ud med størst mulig disciplin. 

Historikken: Aalborg vandt fem af seks mulige opgør i sidste sæson. I Sparekassen Danmark Isarena blev det til hele 8-0 og 9-2 til nordjyderne i løbet af grundserien, mens Herlev vandt det seneste opgør i Aalborg med 4-3. 

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads for at guide dig gennem kampen i aften i Sparekassen Danmark Isarena.

Statistikken: George Sørensen tog 17 pucke mod Frederikshavn og stod for sæsonens første shutout. Nøjagtig det samme stoppede Emil Zetterquist mod Odense, men måtte altså oveni lukke tre mål. 


Blue Fox tog tre point i Rødovre i svingende kamp Esbjerg Energy skriver 3-årig kontrakt med Jeppe Bertram