Semifinale, Metal Final4 - Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates har ambitioner om at vinde Metal Final4-pokalen tilbage.

Det lagde ingen af de nordjyske aktører såmænd skjul på ved Media Day før Metal Final4 torsdag eftermiddag. 

Og hvorfor skulle det være anderledes? Nordjyderne er etter i Metal Ligaens grundspil og har hjemmebane og publikum i ryggen på en fredag aften. 

Samtidig er kampen også den mest nervepirrende i sæsonen for direktør Lars Laursen. For noget af det værste han kan forestille sig, er en finale uden Aalborg Pirates. Det vil komme til at koste på alle parametre. 

Så der er også pres på Pirates-spillerne før kampen i aften, hvor Rungsted er modstanderen. Aalborg har gennem grundspillet haft nogle overraskende udfald - senest i hjemmekampen mod Herlev, hvor en 2-0-føring blev forvandlet til et 3-4-nederlag. Det er udfald, som Garth Murray for alt i verden skal få sine spillere til undgå i aften mod Rungsted. 

For hvis Rungsted-spillerne er i hopla, har Mark Pederson et yderst kompetent og spillemæssigt dygtigt mandskab, der kan sprudle, hvis humøret stemmer. 

Spillere som Morten Jensen, Matthias Asperup og Lucas Andersen er potentielle matchvindere og har alle frækhed og styrke til at afgøre kampe som i aften. 

Hvis Rungsted skal vinde, kræver det også, at truppen er over den sygdomsepidemi, som kostede kampen for seks spillere tirsdag aften i Herning. Og skal man vinde en udekamp i Aalborg, kræver det også en super målmandsindsats af svenske Oskar Östlund, der også sad ude i Herning i tirsdags.

Det forventer vi: Aalborg er favorit mod det uberegnelige Rungsted-mandskab. Fire kæder og fuld skrue fra hjemmeholdet bliver hårdt for gæsterne i længden. Rungsted har naturligvis en chance, men kun hvis disciplinen stemmer i alle spillets momenter. 

Hold øje med: Kirill Kabanov bliver ved at være en bærende figur på Aalborg-mandskabet, og han plejer at spille optimalt i de afgørende kampe. Hos Rungsted er Matthias Asperup den individualist, der skal bryde mønstre og lave de uventede ting.

Skader/karantæner: Mads Frederiksen var ikke med i Rødovre senest for Aalborg, det samme gjaldt for Calder Brooks, Jeppe Jul Korsgaard og Julian Jakobsen. Oskar Östlund, Lucas Andersen, Albin Lindgren, Matthias Asperup, Tim Wahlgren og Jack Jacome sad ude for Rungsted tirsdag i Herning.

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads sammen med Michael Eskesen, der er med som ekspert. 

Historikken: De to hold har spillet fem gange mod hinanden i denne sæson. Aalborg har taget 14 af 15 mulige point. Rungsted har nu og da presset Aalborg, men dog ikke nok til at tage en sejr. 

Statistikken: Rungsted har fem pokalgevinster gennem tiderne, mens Aalborg står med tre af slagsen. 

 


SØNDERJYSKE-SEJR I SEMI 1: Booker billet til finalen OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox