Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy tager imod Herlev Eagles denne fredag aften, og gæsterne har i den grad noget at revanchere.

Da bussen landede i Herlev natten mellem tirsdag og onsdag, var det med et nederlag på 0-8 i tasken.

Den slags er efterhånden ikke hverdagskost i Metal Ligaen, og Herlevs "Flash", Alexander Lindqvist-Hansen var også bundærlig, da han efter kampen talte med Rishøjs Corner efter kampen i Aalborg.

- Det var pinligt, konkluderede han.

Derfor må vi forvente et strammere og mere motiveret Eagles-mandskab i aften i Esbjerg, hvor Energy kommer fra en 2-1-sejr over Rungsted.

-  Nu er det jo meget tidligt på sæsonen, men jeg noterer mig, at vi generelt var i stand til at matche SønderjyskE, selv om det ikke blev til point. Ikke mindst tidligt på sæsonen vil der naturligt blive begået fejl, og dem formåede SønderjyskE at straffe.

- Selv om vi mødte modgang og først sent fik udbytte af vores bestræbelser kæmpede alle for muligheden og for hinanden. Fra bænken kunne vi se, at spillene holdt sammen som et hold, og den slags kan man som træner lide at se, så vi tager en del med fra Vojens, selv om det ikke blev til point, forklarer Energy-coach, Jason Jaspers, til klubbens hjemmeside.

- Jeg bemærker også, at spillerne står op for hinanden, og forsvarer en holdkammerat, når det er nødvendigt. Det skal helst ikke betyde, at vi hver gang må sende en spiller i bad, men jeg må indrømme, at jeg heller ikke helt deler alle dommerskøn i de to første kampe, fortæller den 42-årige canadier fra Thunder Bay.

- Der er selvfølgeligt behov for disciplin og der er ting, man må huske. Så der er ting, som vi i den kommende tid må arbejde på at forbedre. Men generelt er jeg glad for den trup, som vi har sammensat og konstaterer vil spiller os frem til chancerne i begge kampe.

Det forventer vi: Endnu hård "jysk" opgave for Herlev, der virkelig skal stramme sig an i forhold til kampen i Aalborg. 

Metalligaen.tv: Søren Kaster kommenterer fra arenaen i Esbjerg. 

Hold øje med: Gordie Ballhorn har både scoret mål og været involveret i bataljer i Esbjergs hidtidige kampe. En livlig mand på alle parametre. Herlevs nøglespiller i aften bliver målmand Erik Hanses, der skal fange sit højeste niveau, hvis Herlev skal have point.

Skader/karantæner: Esbjerg har endnu debut til Yannick von Bergen til gode. Herlev manglede Philip Alftberg i Aalborg, ligesom Malthe Kring erstattede Magnus Lykke Jonassen i Aalborg. Lykke Jonassen stoppede sin karriere tidligere på ugen.

Historikken: De to hold mødtes otte gange i sidste sæson inklusive bronzekampe. Herlev vandt seks kampe, Esbjerg to. Så kigger man på sidste var Esbjerg nærmest Herlevs "favoritmodstander".

Statistikken: Anton Johansson har spillet 27 minutter pr. kamp allerede. Der bliver trukket hårdt på Herlev-profilerne som altid. Esbjerg har Philip Larsen som øverst på den statistik med 22 minutter pr. kamp.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE