Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Revanchetid for Esbjerg Energy denne fredag aften, hvor det gælder dyrebare point til Metal Final4-regnskabet.

Her ønsker Esbjerg brændende at være med. Kun en enkelt gang har vestjyderne været inde i det "første fine selskab" i sæsonen, og det var året, hvor der ikke var tilskuere på grund af Corona-pandemien (2020/21).

Nu ligger Esbjerg ganske lunt i svinget til at snuppe en Metal Final4-plads og en sejr i aften kan i første omgang hægte Herning af.

- Vi har mødt Herning en gang. Det var i Herning og vi fik ikke noget med hjem. De kæmpede og spillede godt. Det er altid svært at spille i Herning og vi fik ikke knækket deres game plan. Men fredag er en ny dag, med en ny mulighed og den chance skal vi forsøge at udnytte, siger Energy-coach Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Målet er helt klart. Vi skal fortsat præstere hjemme i Granly Hockey Arena og hente point. Herning er dygtige, men jeg vurderer, at vi har gode muligheder mod dem, hvis vi gør tingene rigtigt. Og det er så opgaven fredag aften i Granly Hockey Arena, lyder det fra Jaspers.

Det er op og ned for Herning. Seneste optur var sejren på 3-1 over netop Esbjerg, og i Herning undrer man sig over, at god træning ikke giver bedre resultat i turneringen.

- Jeg oplever, at vi (spillere og træner) er på den samme side i bogen. Det ser rigtigt godt ud til træning, og selvfølgelig kommer det også til at fungere i kamp igen, som det gjorde i træningskampene i august, men det kører ikke for os lige nu, siger træner Pelle Hånberg til Sportherning.dk.

Skader/karantæner: Brett Thompson er tilbage efter overstået karantæne, og dermed skulle Pelle Hånberg have hele truppen til rådighed for første gang i sæsonen. Esbjerg var senest uden Josh Winquist.

Det forventer vi: En helt åben dyst mellem de to rivaler. Det ligner en målfattig, tæt match i Granly Hockey Arena.

Hold øje med: Jesper Thörnberg er vel en af få Herning-angribere, der har levet op til forventningerne. Hos Esbjerg har ungarske Csanad Erdely flere gange vist sin evne til at flå modstanderens forsvar op. Gør han det i aften igen?

Metalligaen.tv: Søren Kaster er på plads i Granly Hockey Arena og klar til at guide dig gennem kampen. 

Historikken: Første opgør mellem de to mandskaber i denne sæson endte med en 3-1-sejr til Herning, der leverede sæsonens bedste præstation. 

Statistikken: Målmandsduel mellem Seldrup og Carruth. Seldrup står med 91.83 i redningsprocent, mens Carruth står på 89.87 for øjeblikket. 


OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE