Kampstart 15:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy har sæsonpremiere i eftermiddag, hvor Rungsted Seier Capital kommer på besøg. 

Hjemmeholdet fik et par ordentlige lussinger i Norge, hvor Allsvenskan-holdene Mora og BIK Karlskoga affærdigede vestjyderne med 7-0 og 8-1. Det er naturligvis visket ud og det var måske også et wakeup-call frem mod premieren i dag mod Rungsted.

Esbjergs vigtigste debutant står på sidelinjen. 

Cheftræner Dan Jensen glæder sig over muligheden for jobbet.

- Det her er det bedste, der er sket for mig i min karriere. Jeg har tidligere haft tilbud om at blive cheftræner, men da har det ikke passet – også af familiære årsager – men det her føles naturligt og rigtigt. Det er en fantastisk klub, og jeg er også kommet til at elske byen. Tro det, eller lad være, men indtil for nylig havde jeg faktisk aldrig været inde i byen Esbjerg, jeg var altid bare kørt til og fra i bus, men nu nærer jeg stærke følelser for både klubben og byen, siger Dan Jensen til JydskeVestkysten i dagens sæsonoptakt.

Der er store forventninger til vestjyderne i denne sæson. Med nye folk som Niklas Andersen og Lucas Andersen inde i truppen og masser af kontinuitet i øvrigt, er Esbjerg tippet som en af favoritterne til DM-guldet. Det første lille fingerpeg får vi i dag. 

Rungsted er på besøg. 

Gæsterne har allerede været i sving en enkelt gang. Det var i den dramatiske kamp mod Rødovre fredag aften, hvor Rungsted tabte 5-6 efter straffeslag. Men det var efter et comeback, hvor Rungsted viste høj moral ved at gå fra 1-5 til 5-5. 

Men mon ikke Marcus Olsson og Håkan Åhlund i dag har prædiket defensiv disciplin på taktikmødet? Det er i hvert fald vigtigt for Rungsted at komme godt fra start i det, der på papiret ligner en svær udekamp i det vestjyske.

Hold øje med: Niklas Andersen er tilbage i Esbjerg. Viser han sig frem i dag? Hos Rungsted scorede Ludvig Elvenes en enkelt gang mod Rødovre. Gør han det igen i dag?

Skader/karantæner: Rungsted var uden Morten Jensen mod Rødovre. Esbjerg er formentlig uden Philip Larsen i eftermiddag. 

Det forventer vi: En svært forudsigelig kamp som det altid er her i begyndelsen af sæsonen. Esbjerg er smal favorit på grund af hjemmebanen.

Statistikken: Rødovre scorede fem mål på 22 skud mod Rungsted fredag aften. Vigtigt at få forbedret statistikken for Östlund (eller Grubak) hos nordsjællænderne. 

Historikken: Esbjerg havde godt fat i Rungsted i sidste sæson - vestjyderne tog fem sejre ud af seks mulige. 

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads som kommentator i Esbjerg i eftermiddag. 


Rungsted drog fra Esbjerg med alle tre point MÅLFEST I RUNGSTED: Gæsterne tog sejren i straffeslag