Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Der er bagt op til en dejlig hockeyaften i Esbjerg i aften. 

Der er et par busser med fans fra Vojens, oktoberfest i Esbjerg før kampen og spillere, der allerede har fortalt om, hvor stor intensitet der altid er i kampene mellem Esbjerg og SønderjyskE.

De to hold har aldrig rigtig holdt hel af hinanden og de udenlandske aktører mærker tidligt, at det her er en speciel kamp, som Jeff King sagde det efter Esbjerg-nederlaget på 2-3 i Herlev i onsdags.

- Nu venter der en helt anden kamp. Vi spiller hjemme i Granly Hockey Arena i et lokalopgør mod SønderjyskE. De kampe plejer at motivere alle. Så opgaven er anderledes. Vi ved, at vi møder et godt hold. De er dygtige på skøjterne og spiller med en god fysisk. Og de er kommet godt i gang. De ting får vi brug for at matche i aften.

- Kampene mod SønderjyskE er altid særlige. Der kommer mange folk til kampene og nogle er medrejsende Vojens-fans. Så kulissen bliver speciel og støjende. Derfor får vi brug for at finde de rigtige ting frem. Vi må undvære en del spillere, men vi har fokus på dem, der er med, siger træner Jason Jaspers i Esbjergs kampoptakt. 

Hos SønderjyskE glæder den nye og stærktskøjtende back Gustav Nielsen sig over at have afprøvet Metal Ligaen og for anden gang i sæsonen skal han altså være med i det legendariske opgør i syd.

- Det skal nok blive spændende. Det blev jo ret intenst sidst vi spillede imod dem, så jeg forventer at det bliver en kamp med masser af fart og fysik. Vi ved at de vil komme hårdt ud fra start, så vi skal være klar fra første puckdrop. Vi skal frem for alt holde os til vores egen gameplan og vi skal spille så simpelt som muligt og ikke tage unødvendige chancer, lyder det. 

Skader/karantæner: Esbjerg uden Yanick von Bergen senest i Herlev, hvor Aleksi Halme havde karantæne. Det har finnen også i aften. Søren Nielsen har stoppet karrieren, og Frederik Bjerrum var heller ikke med i Herlev. SønderjyskE manglede senest Matt Spencer til kampen mod Rødovre. 

Det forventer vi: Et hårdt fysisk slag, hvor begge hold giver alt. Esbjerg er presset på skader og derfor må vi give favoritrettigheden til gæsterne.

Metalligaen.tv: Søren Kaster er på plads i aften i Granly Hockey Arena til at guide dig igennem de 60 minutter.

Historikken: SønderjyskE vandt det første møde mellem rivalerne med 3-1 og sad den aften tungt på det meste.

Hold øje med: Philip Larsen er en mand, der kan gøre en forskel både offensivt og defensivt. Er det hans kamp i aften? Sønderjydernes Valdemar Ahlberg var brandvarm senest mod Rødovre, hvor det blev til et hattrick.

Statistikken: SønderjyskE har vundet de seneste to kampe, mens Esbjerg har fået et enkelt point i tre kampe og har brug for at knække kurven. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles Revanche til Herning Blue Fox mod mestrene