Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Det første nordjyske lokalopgør spilles i Frederikshavn denne søndag eftermiddag.

Og det er både slaget om Nordjylland og top mod bund, for Aalborg har teten i Metal Ligaens tabel, mens Frederikshavn altså ligger på en tung sidsteplads med blot et enkelt point på kontoen.

Dermed er det også skrevet, hvem der er favorit i eftermiddag.

Det er naturligvis Aalborg - også selv om Pirates fredag aften måtte indkassere sæsonens første nederlag hjemme mod Esbjerg. Vestjyderne vandt 5-4, ikke mindst på grund af en fremragende start på kampen med tre scoringer, inden Pirates vågnede op.

Den dårlige indgang i kampen fredag aften vil formentlig betyde, at vi ser et dybt koncentreret gæstehold fra start i dag i Nordjyske Bank Arena.

Hjemmeholdet fra Frederikshavn har alt at vinde: Nederlaget mod Rungsted fredag aften kom efter en dårlig anden periode, hvor White Hawks indkasserede fire mål.

White Hawks må i dag forholde sig til klichéen om at "i et lokalopgør kan alt ske", for det er længe siden, at et af holdene har været så stor favorit, som Pirates er det i dag.

Statistikken: White Hawks' hjemmeside ridser følgende op: Man behøver ikke en større eksamen i noget som helst for at udlede, at det bliver en svær opgave. Alene statistikken taler sit eget sprog. Aalborg har vundet 12 af de seneste 15 indbyrdes opgør, og limfjordsbyens helte har siddet på Nordjyske Bank Arena i en længere periode.

De seneste 6 opgør er vundet af de rødklædte Pirates-folk. Sidst det lykkedes et White Hawks-hold at få alle tre point mod arvefjenden hjemme var i oktober 2021, hvor Aleksi Halme i sin debutkamp scorede sejrsmålet med et enkelt sekund tilbage på uret.

Historikken: Sidste sæson vandt Aalborg fem af seks kampe mod rivalerne. Måske kan White Hawks få optimisme via resultaterne fra to tætte træningskampe, der gav en sejr til hvert mandskab.

Det forventer vi: At Frederikshavn vil kæmpe indædt for enhver centimeter, men i længden får svært ved at stå imod gæsterne.

Hold øje med: Christopher Frederiksen kan være den x-faktor, Frederikshavn kaster ind i opgøret. Han har endnu ikke fundet sit spil fra i fjor i denne sæson. Hos Aalborg bliver Anders Koch som "mønsterbryder" en spiller, der kan dirke Frederikshavn-defensiven op.

Skader/karantæner: Aalborg havde Julian Jakobsen ude fredag aften, hvor Frederikshavn stillede uden Mads Falborg Iversen og Emil Marcussen.

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er klar til at guide dig igennem lokalopgøret denne søndag eftermiddag.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy Stærk anden periode sikrede Rungsted sejren i Frederikshavn