Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks har genvundet optimismen efter en god udekamp mod Rungsted.

Her lykkedes det for nordjyderne at vinde 3-2 efter straffeslag, men faktisk var Frederikshavn kun 136 sekunder fra at holde nullet i kampen, hvor Rungsted altså fik scoret to gange i den absolutte slutfase. 

Pointene betød, at Frederikshavn nu er lige med Rødovre på ottendepladsen, og netop de to hold mødes på fredag i Rødovre, men i første omgang tager White Hawks altså imod et Esbjerg-hold, der stille og roligt begynder at finde sig selv. 

Frederikshavns Mikkel Bertelsen om perspektiverne: 

- Det giver en masse moral at vinde, og sejren mod Rungsted var speciel rigtig god, når vi tænker på de to hjemmekampe vi spillede op til det opgør. Den måde vi arbejdede på i Rungsted, skal vi tage med ud til kampen i morgen aften, siger han. 

-Det var rigtig dejligt at kunne bidrage til sejren, i form af et mål og en assist. Jeg har ikke fået den bedste start på den front i sæsonen, så nu håber jeg at kunne bygge videre på det i de kommende kampe, lyder det fra Mikkel Bertelsen, der har stor respekt for aftenens modstander. 

- Vi vandt sidst i Esbjerg, men de er kun blevet stærkere siden da. Derfor skal vi være utrolig skarpe på de chancer vi får, og så skal vi sørge for at holde disciplinen i samtlige 60 minutter. Gør vi det, så tror jeg bestemt på vi kan gentage sejren fra sidst, siger han til klubbens hjemmeside. 

Esbjerg Energy havde en god sidste uge, hvor Herlev blev besejret efter straffeslag, mens SønderjyskE fik en 2-5'er med hjem fra Granly Hockey Arena.

Esbjerg kan nå 26 point ved Metal Final4-cuttet, hvis det bliver til sejre i de sidste fire kampe, men det vil næppe være nok, selv om der måske er et lille håb inde på direktørens kontor. 

Dog må det give glæde hos Energy, at Oliver Kjær er kommet tilbage i fin form og absolut ser ud til at være mere end en fuldgod erstatning for den skuffende Nick Master. 

- I aften venter en ny svær kamp. Frederikshavn spillede en god kamp i Rungsted. Da vi mødte dem i den første indbyrdes kamp i årets Metal Liga, vandt Frederikshavn over os, og det er et godt hold vi møder. Så vi har noget at revanchere, når vi møder dem i aften, siger Energy-træner Dan Jensen i klubbens kampoptakt. 

- Vi har respekt for hele frederikshavnerholdet, men man kan altid fremhæve dele af det. Tadeas Galansky spillede en fantastisk kamp sidst vi mødte dem i Esbjerg. Det har han gjort før, men Frederikshavn har også andre kvaliteter, så jeg siger det igen. Det kræver, at vi er klar fra start, hvis vi skal have en ny sejr, tilføjer han.

Statistikken: Frederikshavn har ikke været gode ved hjemmepublikummet på det seneste med 1-8 mod Odense og 0-3 mod SønderjyskE, men i aften er der chips til de første 500 i hallen, og måske er der også knas i hjemmeholdet. Esbjerg har endnu den første "rene" sejr på udebane til gode. Fire gange har Esbjerg spillet uafgjort i ordinær spilletid. 

Det forventer vi: Så kunne det jo være nærliggende at byde på en uafgjort i ordinær spilletid, som begge hold godt kunne forestille sig at være tilfredse med. 

Historikken: En tæt og jævnbyrdig 2-1-sejr til Frederikshavn i det første opgør med Tadeas Galansky som den absolutte hovedrolleindehaver. 

Hold øje med: Oscar Öhman var stærkt kørende med to scoringer for Esbjerg i sejren over SønderjyskE, mens Frederikshavns Mikkel Bertelsen spillede sin hidtil bedste kamp i sæsonen i Rungsted.

Skader/karantæner: Frederikshavn uden Jared Freadrich, Fredrik Andersson og Sebastian Holm, mens Jesper Thörnberg er usikker. Esbjerg manglede kun Frederik Bjerrum senest mod SønderjyskE 

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen stående med mikrofonen og klar til at guide dig gennem de 60 minutter. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE UGENS HOLD: Se hvem der er med lige her