Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Det er 14 dage siden, de to hold senest tørnede sammen - dengang i Frøs Arena i Vojens.

Her vandt sønderjyderne med hele 7-2 efter en første halve time, hvor Frederikshavn blev kørt ud af banen. 

Det var et slags negativt vendepunkt for Frederikshavn, der kom til Vojens med seks sejre på stribe. Siden nederlaget i Vojens har Frederikshavn ikke vundet igen og blot fået et enkelt point ud af de seneste fire kampe.

For sønderjyderne er det gået op og ned, senest ned i 2-3-nederlaget mod Odense, hvor Anders Førsters mandskab ikke mindst tabte på nogle ret store individuelle fejl, der kostede dyrt. 

- Måden, vi tabte på, irriterer mig. Der er mange ting, vi kan gøre smartere, og vi gav alt for meget væk. Det var vores egne fejl, der kostede alle tre mål, og de fejl var alle sammen til at undgå, og i den anden ende havde vi chancer nok til at vinde kampen, sagde Anders Førster, SønderjyskE-træner, efter kampen til Der Nordschleswiger. 

- Indimellem viste vi god energi, på andre tidspunkter virkede noget slappe. Energien kom i løbet af kampen, men det var for lidt, konstaterede Førster. 

Mon ikke han prædiker disciplin og "stramt" spil i dag på udebane i Frederikshavn?

Det samme gør formentlig White Hawks-coach Patric Wener, der kan se tilbage på det seneste 1-4-nederlag i Rungsted, hvor det formstærke hjemmehold ikke havde de store problemer med at vinde over vendelboerne. 

Da Frederikshavn havde gang i sin store sejrsrække, blev der nemlig lukket godt af foran Galansky og Frydkjær, mens der var effektivitet, når chancerne bød sig.

Det forventer vi: Derfor kan vi nok forvente to hold, der primært satser på at holde tæt bagude og slå til på omstillinger og i special teams. 

Historikken: Sidste gang de to hold mødtes i Frederikshavn, blev det 2-2 efter ordinær spilletid. Et resultat "i omegnen" af det, virker ikke helt usandsynligt i eftermiddag. SønderjyskE vandt som skrevet ovenfor i Frøs Arena med 7-2, og det er altså tredje gang de to hold tørner sammen i dag.

Hold øje med: Det er individualister som Johansson og Winder, der skal slå til for Frederikshavn i dag. SønderjyskE håber på mål fra den nye mand Anton Karlsson, der fik en fornuftig debut mod Odense fredag aften.

Skader/karantæner: SønderjyskE var senest uden Tjernström, Biel, Jonas Borring og Desjardins i angrebet, mens U20-VM har sendt Mikkel Skov, Tobias Villykke og Mathias Kløve Mogensen til Budapest. Anton Stenbakken repræsenterer Frederikshavn ved U20-VM, mens Thomas Søndergaard ikke var med senest mod Rungsted. 

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads i Nordjyske Bank Arena for at guide dig gennem de 60 minutters ishockey.

Statistikken: Frederikshavn er Metal Ligaens dårligste hjemmehold med 16 point i 13 kampe. SønderjyskE har spillet uafgjort i ordinær tid hele seks ud af 13 gange og er ligaens femtebedste udehold. 

 


White Hawks storsejrede mod SønderjyskE OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates