Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles er kommet i gang.

En lidt sløj sæsonstart blev afløst af et par sejre mod SønderjyskE og Frederikshavn og i dag venter altså det første store forstadsopgør mod rivalerne fra Rødovre.

Her skal Eagles bygge videre på de to nylige sejre. 

Det var ganske fortjent at Eagles fik alle tre point med hjem fra det nordjyske og mod SønderjyskE spillede Herlev i anden periode (4-0) de bedste 20 minutter i mands minde i Spar Nord Arena.

Det ser ud til, at Herlev fortsætter "traditionen" med Patric Wener med toneangivende imports suppleret af solid dansk indsats, der i år bliver toppet af Oliver True, der har været helt formidabel hidtil i sæsonen. Han står med ni point (6+3) og sammenligner man med det, han leverede i Bulldogs i fjor 14 point (5+9), har han altså allerede scoret mere i denne sæson end i hele sidste sæson. 

Rødovre Mighty Bulls er kommet ned på jorden igen efter den flotte sæsonstart, og historierne i kulissen har præget Rødovre-hockeyen mere end slagene på isen i den forgangne uge.

Midt i al rumlen skal Olaf Ellers mandskab altså forsøge at vende bøtten. Og det bliver interessant at se, om Rødovres topimports kan matche Herlevs og hvordan de to holds danske spillere matcher hinanden dybere nede i kæderne. 

Det forventer vi: At Herlev vil skøjte efter at holde det momentum, som holdet har med fra de seneste kampe. Holder Rødovre til trykket fra hjemmeholdet og lægterne i aften?

Hold øje med: Ikke blot Oliver True er kommet godt fra start, det samme gælder Joseph Jonsson, der nu står med 11 point og jagter Rødovres Sami Moilanen, der topper med 12 point. 

Metalligaen.dk: Henrik Bauch er på plads i Herlev for at guide dig igennem de 60 derby-minutter. 

Historikken: Sidste sæson bød på tre sejre til hvert mandskab i de seks grundspilsopgør. 

Statistikken: Erik Hanses står med 86.44 i redningsprocent. Der regner Herlev med mere. Hos Rødovre deler Grubak (87.34) og Rørth (90.67) pladsen i buret. Hvem får teten i aften?

Skader/karantæner: Rødovre manglede Kyle Hallbauer og Frank Gymer i den tørre 0-5-kamp mod Odense senest. Her sad Alex Haunstoft også ude. Herlev har hele sæsonen manglet backen Philip Alftberg. 


GOALSHOW: Se målene fra Odense-SønderjyskE Optakt: Odense Bulldogs-SønderjyskE