Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles og SønderjyskE var de to hold, der var hårdest ramt af Corona op til landsholdspausen og derfor også de to hold, der KAN være ramt på fysikken og sammenspillet efter nogle ret kaotiske dage, hvor Herlev endte med 10 og tre fra holdets stab som smittede, mens SønderjyskE lige nøjagtig holdt sig under grænsen på syv mand, der betød, at SønderjyskE kunne spille videre med et ret decimeret.

Alligevel formåede SønderjyskE under Corona-pres at hente seks point i tre kampe, og det var mere end de 1,5 point, SønderjyskE havde hentet pr. kamp, hvis holdet var blevet midlertidigt lukket ned.

Herlev fik 1,5 point tildelt i tre kampe, der skulle have været mod Rødovre, Esbjerg og Herning, og det er vel slet ikke umuligt, at det også kunne have været et sandsynligt udfald, at Herlev havde fået sådan cirka halvdelen af de ni point med fra de tre kampe.

Alt det er spekulationer, i aften er det virkelighed i Herlev, hvor Matthias Asperup debuterer for et hjemmehold, der i den grad har brug for en kreativ angriber, der kan skabe gode vibrationer i modstanderens defensive zone. 

SønderjyskE er på jagt efter en plads i Metal Final4 og har nøglespilleren Mike Little tilbage i stalden.

- Et af de helt store fokuspunkter vil være korte skift. Vi har ikke spillet kamp i 10 dage og vi har ikke kunne træne på is i over en uge og skal derfor gøre meget for at holde vores skift korte. Herlev er også i en underlig situation. De har ikke spillet kamp siden 20.oktober, men til gengæld har de været på is i sidste uge. Det bliver ingen let opgave, hvis ikke alle er klar fra start, siger SønderjyskE-træner Mario Simioni til klubbens hjemmeside. 

Historikken: SønderjyskE vandt det første møde mellem de to klubber med ganske sikre 3-0 og vandt alle tre kampe i Herlev i sidste sæson. Til gengæld vandt Herlev samtlige tre kampe i Frøs Arena. 

Statistikken: Mike Little spillede næsten 25 minutter pr. kamp i sidste sæson for SønderjyskE. Nogenlunde samme istid har Alexander Edström noteret sig for Herlev Eagles i denne sæson i gennemsnit.

Det forventer vi: Et lurende SønderjyskE-hold der vil forsøge at slå til på omstillinger mod et Herlev-mandskab, der er en fuldstændig "joker" efter lang tid ude og næsten en ny sæsonstart.

Skader/karantæner: Anders Førster var for et par dage siden stadig meldt ude med Corona-eftervirkninger. Anders Biel har endnu ikke spillet i denne sæson. Herlev er - med forbehold for de sidste Corona-eftervirkninger - formentlig også ved noget, der ligner fuld styrke i aften.

Hold øje med: Steffen Frank var i forrygende form lige inden pausen, hvor han kom på ugens hold her på sitet. Hos Herlev hviler alles øjne naturligvis på Matthias Asperup efter skiftet fra Rødovre. 


Aalborg Pirates sender gaver ud til 200 "indespærrede" fans VinMedKant Arena havde fornemt besøg: Dobbelt Stanley Cup-vinder på lægterne