Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Et ordentligt fredagsbrag i Kvik Hockey Arena.

Sidste års to finalister tørner sammen og begge hold kommer i ret god form ind til kampen i aften. 

Herning har haltet, men i de seneste to kampe er det blevet til klare sejre mod Rungsted og Esbjerg, Aalborg tabte godt nok til Innsbruck i CHL, men de fire seneste Metal Liga-kampe har givet nordjyderne fire sejre og en målscore på 16-3. Ganske suverænt.

Der er altid stor respekt mellem de to hold og klubber og meget tyder derfor på, at vi sagtens kunne få en tæt og lige kamp i aften. Herning vil forsøge at angribe, men skal træde varsomt mod et omstillingsparat Aalborg-mandskab. Når nordjyderne kommer af sted i "odd man rushes" går det stærkt, og de teknisk dygtige aalborgensere formår at skabe rigtig mange chancer. 

Men der er optimisme og fremgang i Herning, fortæller Frederik Brændgaard til Sportherning.dk.

- Det kan måske godt være lidt svært for andre at se udefra, men det er små ting i spillet. Det er både i måden, vi spiller ud fra egen zone og måden, vi angriber kampen på. Nogle gange blev vi lidt energiforladte i vores spil før. Og vi er et hold, der skal komme med fuld fart - og ikke blive passive, siger Frederik Brændgaard til sitet.

Den unge forward scorede mod Rungsted senest, da Herning vandt med sikre 4-0. 

En mand i den anden ende af aldersskalaen gjorde til gengæld comeback hos Pirates i midtugen mod HC Innsbruck.

- Det var skønt. Det har jeg glædet mig til. Drengene har spillet rigtig godt, mens jeg har været væk, og det har været hårdt ikke at være med. Det var bare rart at være tilbage og få en fornemmelse for det hele igen, sagde Julian Jakobsen, Aalborgs kaptajn, til Nordjyske efter det hæderlige 4-6-nederlag mod Innsbruck i onsdags. 

Skader/karantæner: Godt for Aalborg at få Jakobsen tilbage. Carstensen og Brooks sad ude i CHL-kampen i torsdags, og det gav kaptajnen plads i Aalborgs fjerdekæde. Herning uden Morten Poulsen, der har brækket hånden og sidder ude i syv kampe. 

Metalligaen.tv: Jesper Larsen tager turen til Herning for at dække kampen i Kvik Hockey Arena.

Det forventer vi: Som skrevet ovenfor er det to klubber med stor respekt for hinanden. Derfor må vi forvente en tæt og lige kamp. Det er slet ikke umuligt, at målmændene kan blive afgørende-

Hold øje med: Og vi kan jo tage et kig på de to keepere: Sørensen står med 91.14 i redningsprocent, mens Carruth er lige efter 90.91. 

Historikken: Første møde mellem de to hold blev en ganske sikker Aalborg-sejr med 3-1. En sejr, der var klarere end cifrene antyder. Aalborg var klart bedst i den kamp.

Statistikken: Nummer et og to på formbarometeret er... Aalborg (12 point i de seneste fem kampe), Herning 11 point. 

 


Eagles fortsætter med at imponere: Snuppede to point på Fyn OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles