Kampstart 15:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox og Odense Bulldogs har i den grad hilst på hinanden for nylig.

I to nytårsopgør på to dage spillede de to mandskaber et par højintense kampe, som Odense samlet set slap bedst fra.

De formstærke fynboerne tabte 1-2 i overtiden hjemme, men tog revanche med en 5-2-sejr på udebane dagen efter.

Bulldogs har længe været nede på tre kæder, men det har tilsyneladende ikke betydet noget for hverken kræfter eller evnen til at vinde ishockeykampe. Tværtimod. 

Onsdag aften havde Odense ikke de mindste problemer med at kvase Rødovre 7-1, og mens alle andre hold spillede ishockey fredag aften, forlængede Fredrik Bergvik sin kontrakt i buret i det fynske, hvor man nu har to imports til at fylde den vigtige post ud.

Herning har problemer for øjeblikket. 17 mål er der gået ind i de seneste tre kampe og Mac Carruth blev erstattet af Valdemar Andersen - som i øvrigt stod fremragende - i Vojens i fredags. 

Med 2-5 mod Odense, 4-7 mod Esbjerg og 3-5 i Vojens er Blue Fox inde i en helt uvant stime, der ligner den, som midtjyderne havde i starten af sæsonen. Det gode for Herning er, at man efter den dårlige start kom hidsigt igen, så det er altså muligt at rejse sig. 

Men lige nu er der 10 point op til førstepladsen og Aalborg (der har en kamp mere) og blot seks point ned til Odense på tredjepladsen (samme antal kampe). Så vinder Odense i dag, er der ny kamp om andenpladsen.

Det forventer vi: Et Herning-hold, der kommer en smule forsigtigt ud til kampen i håbet om at komme stille og roligt i gang igen. Kan de det mod et Odense-hold fyldt med selvtillid? Det ligner en tæt kamp og lige nu med en lille fordel til Odense grundet den form.

Statistikken: Odense topper nemlig formbarometeret med 13 point i de seneste fem kampe, hvor Herning kun har opnået fem point - ganske uvant for midtjyderne i denne sæson.

Hold øje med: Sebastian Ehlers er i form og spiller god hockey lige nu med sine makkere Thelin og Skvorcovs. Hos Herning kunne man godt bruge en storkamp af Mathias Bau, der kun har lynet med mellemrum i denne sæson.

Historikken: Odense vandt det første opgør med 3-2 i overtiden i Herning, men Herning tog revanche ved at vinde 6-3 i Odense. I nytårskampene vandt Herning først 2-1 i Odense, men dagen efter vandt Odense 5-2 i Herning. 6-6 i point i fire kampe.

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads i Hernings Kvik Hockey Arena til at guide dig gennem de 60 minutter.

Skader/karantæner: Herning manglede Oskars Cibulskis, Jakob Jessen, Mathias From og Philip Vesterby fredag i Vojens. Odense spillede seneste hjemmekamp mod Rødovre uden Tommy Muck, Harijs Brants og Rasmus Simonsen. 


Herning kæmpede sig til to point mod Odense Aalborg vandt underholdende match over Rungsted