Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Fire kampe. Fire hjemmesejre. Det er den korte historie om serien mellem Herning og SønderjyskE.

Den lidt længere er fysisk hockey, flotte mål, hård fight, lange videopauser, mange powerplays og kamp om hver eneste centimeter på isen. 

Det har været nøjagtig så tæt som de fleste havde forventet, og vi er et sted i serien, hvor det begynder at slide mentalt og fysisk på spillere og trænere, og det kommer til at betyde noget.

Hvem tager de rigtige og forkerte beslutning i opspillet, hvem undgår de "dumme udvisninger" og hvem er iskold, når chancen byder sig. Hvilken målmand er skarpest og hvilken målmand har flest kræfter? Er der nye skader i trupperne?

Spændende også, hvilken målmand, Pelle Hånberg foretrækker i 50-50-duellen mellem Thomas Lillie og Mac Carruth, der foreløbig har taget to kampe hver. 

Der er næsten garanti for udsolgt hus i Kvik Hockey Arena, og hjemmeholdets træner Hånberg er optimistisk. 

- Fredag bliver det igen meget tæt mellem to dygtige hold, der kommer til at kæmpe hårdt om sejren. Der er maksimalt tre kampe tilbage af serien, og jeg er helt sikker på, at vi er gode nok til at vinde yderligere to kampe, sagde han til Sport Herning efter nederlaget tirsdag aften.

Sådan skal Hånberg naturligvis også pumpe optimisme ind i sit mandskab, og citatet fortæller både om tro på sejren og respekt for modstanderen. 

Fra den sønderjyske lejr udviser kaptajn Villiam Haag samme glød som sin landsmand Hånberg. 

- Vi har spillet to rigtige gode kampe i Herning i dette slutspil og især kampen i søndags var god. Vi har manglet de sidste marginaler, men jeg er sikker på at bliver vi ved med at holde os til vores gameplan og arbejde stenhårdt i hvert eneste skift kampen igennem, så vender det på et tidspunkt til vores fordel, lyder det fra Haag. 

Det forventer vi: Som skrevet ovenfor. Højdramatisk og tæt hele vejen igennem. De fire hjemmesejre giver Herning en lille favoritfordel, for det ser ud som om hjemmeis betyder noget i den her serie.

Hold øje med: Målmandsduellen bliver vigtig i de her "marginalkampe". Lillie eller Carruth for Herning mod Pettersson i SønderjyskE-målet. En stor målmandspræstation kan afgøre sagen. 

Metalligaen.tv: Har Kasper Buch på plads i Kvik Hockey Arena til at guide dig gennem de 60 minutter i Herning.

Historikken: 4-2 til Herning i grundspillet i antallet af sejre - og altså 2-2 i slutspillet med fire hjemmesejre (de to i Vojens i overtid). 

Skader/karantæner: I en hård fysisk duel er det kun Gabriel Desjardins, der er faldet fra hos SønderjyskE. Herning har - bortset fra Mathias Bau og en overstået karantæne til Alexis Binner også haft sit hold intakt i serien. Bortset fra den seneste kamp, hvor Mac Carruth og Santeri Suistio begge sad ude. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy MATTHIAS ASPERUP TIL HERLEV