Kampstart 15:00 i Spar Nord Arena

Der er familie-eftermiddag og attraktiv Metal Liga-hockey i Spar Nord Arena i Odense. 

Både Odense Bulldogs og Aalborg Pirates var i aktion fredag aften i tætte opgør. Fynboerne vandt 3-2 i Vojens, mens Aalborg Pirates tabte 1-2 i et virkelig tæt opgør mod Herning Blue Fox.

Odense-spillerne skubbede Fredrik Bergvik frem, da der skulle jubles over sejren med de tilrejsende fans - og det med god grund. Den svenske lejesvend stod en flot kamp, der var endnu flottere taget i betragtning, at han kun lige havde lært sine holdkammerater at kende. 

Odense kom med lige nøjagtig tre kæder - og et par unge folk på bænken - og spillede stramt og disciplineret i Vojens, hvor fynboerne formåede at slå til, når modstanderne fejlede. Det er lige nøjagtig den recept, fynboerne også skal bruge mod Aalborg i aften. 

Pirates kommer fra et smalt nederlag i en meget tæt topkamp mod Herning. Aalborgenserne har - ligesom Odense i øvrigt - en del spillere ude for øjeblikket, og set i den kontekst var det måske ikke så dårligt, at Aalborg faktisk ikke var langt fra at tage sejren hjem. 

Aalborg førte indtil det 58. minut, men udvisninger til Morin og Brooks i slutfasen kostede både muligheden for tre point og også et ekstrapoint i overtiden. 

Spændende at se, hvilken reaktion den ærgerlige afslutning får på Aalborg-holdet i eftermiddag i Odense.

Det forventer vi: Det kunne godt ligne en jævnbyrdig kamp, hvor det bliver afgørende, hvilket hold, der har flest kræfter tilbage når vi når frem til tredje periode. 

Skader/karantæner: Odense kørte med tre kæder i fredags og manglede Oliver Villadsen (U20-VM), Markus Jensen og de to målmænd Gillam og Søgaard. Rasmus Simonsen er fortsat ude, mens Jakob Heljemo endnu ikke er erstattet i angrebet. Alberto Pison ude for sæsonen. Aalborg stillede mod Herning uden Nikolaj Carstensen og Mads Frederiksen på backerne, mens der var fravær af Kirill Kabanov, Jeppe Jul Korsgaard og Søren Dietz-Larsen i angrebet. 

Hold øje med: Kristian Jensen spillede en flot kamp for Odense fredag aften, krydret med et klassemål til 3-1. Hos Aalborg var det unge Tor Ulrik Bolther Rasmussen, der scorede det enlige mål mod Herning, og både han flere andre unge spillere får værdifuld erfaring med rutinerede folk ude. 

Historikken: Da de to hold senest mødtes i et "dobbeltopgør" over to kampe, endte det med to udesejre. Det blev 5-2 til Aalborg i Odense, mens Odense to dage senere vandt 3-2 efter overtid i Aalborg. Samme sted vandt Aalborg det første opgør tilbage i december med 4-2. 

Statistikken: Fredrik Bergvik tog 35 pucke i Vojens og havde en redningsprocent på 94.6. Gode tal for svenskeren. Aalborgs nederlag mod Herning var det første efter en stribe på fire sejre, der altså blev brudt.  


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE GOALSHOW: Se målene fra SønderjyskE-Odense