Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Nummer et og fire mødes i Herning i aften, mens det i Odense gælder opgøret mellem nummer to og tre i tabellen. 

Herlev Eagles kommer på besøg, og de to hold har begge 21 point, Herlev for en kamp mere end fynboerne. 

Derfor er kampen vital - ikke mindst i ræset om Metal Final4-pladserne. Her skal man formentlig op på 27-28 point for at ramme plet og komme med og ryger man op på 24 point - som både Odense og Herlev kan i aften - er man rigtig godt på vej. 

Odense kommer fra 8-1 i Frederikshavn mandag aften. Fynboerne tog til Nordjylland med to nederlag i bagagen, men fik altså i den grad vendt bøtten mod et modløst White Hawks-hold, som alle fire Odense-kæder straffede nådesløst. 

Dermed kom Bulldogs tilbage på sporet, mens Herlevs stime på fem sejre sluttede med kampen mod Esbjerg tidligere på ugen. Her måtte Herlev strække våben og se Grayson Downing afgøre kampen i straffeslag. 

Det ødelagde dog ikke billedet af, at Herlev trods en håndfuld spillere ude, sagtens kunne spille op med Esbjerg, og det siger noget om, at Eagles i denne sæson spiller bredere end tidligere. 

Odense kommer stort set altid med fire kæder, og det passer med, at Blake Bennett er ude og dermed er der plads til 12 forwards hos de fynske hunde. 

Det forventer vi: Odense har favoritværdigheden på grund af hjemmebane, men bliver presset af et Herlev-hold, der for øjeblikket kommer med stor selvtillid og taktisk disciplin.

Skader/karantæner: Odense havde senest Michael Prapavessis ude, mens Herlev havde Anton Johansson, Oliver True, Mathias Hansen, Lucas Carlsson og Rasmus Simonsen i kampen mod Esbjerg.

Hold øje med: Det bliver Mathias Asperup, der skal drive Herlev-mandskabet i aften. Han skød seks gange på mål mod Esbjerg. Odense begynder at få Mathias Mølgaard tilbage for fuld kraft. Han er vigtig i fynboernes "tunge spil".

Historikken: Tilbage i premierekampen i denne sæson lykkedes det for Odense at vinde 3-2 i Herlev. Det afgørende mål blev scoret i undertal kort før tid. 

Statistikken: Herlev er treer i formbarometeret med 12 point og har kun lukket 9 mål ind i de sidste fem kampe. Odense er lige efter på formen og står med ni point i de seneste fem matcher. 

Metalligaen.tv: Har Kasper Buch på plads for at kommentere de 60 minutter i Odense. 

 


MARCUS ALMQUIST er tilbage i Rødovre OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks