Kampstart 19:30 i Rødovre Centrum Arena

Rødovre har lukket mange mål ind på det seneste, og det er hårdt at skulle undvære de to backer, Als og Lundmark. Det var dog ikke det, der manglede mod SønderjyskE senest. Det var ganske enkelt for nemt for gæsterne at spille omkring et Rødovre-hold, der bestemt ikke ”ramte dagen” hjemme i arenaen.

I aften får Rødovre besøg af et andet ”såret dyr” fra Esbjerg, der senest tabte i Aalborg. Her sluttede Esbjerg fornuftigt af og vandt tredje periode på den svære udebane. I de to første perioder var der dog ingen tvivl om, at Aalborg var bedst.

- Vi tabte sidste fredag i Aalborg, men har efter omstændighederne generelt spillet godt og klogt. Derfor var det godt at vinde mod Frederikshavn, selv om den kamp måtte i overtid (Esbjerg vandt 6-5, red). Jeg har set, at alle gerne vil og udfordringerne kalder på det bedste i os. Det kan vi vise igen fredag aften i Rødovre, lyder det fra Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- For vi ved som sagt de er gode, særligt hjemme i Rødovre. Det skal vi respektere, og tage de gode ting med, som vi kan fra Aalborg. Vi skal samle de point op, som vi kan i en svær tid med en tynd trup. Det er vanskeligt at træne optimalt med mange ude af truppen, men vigtigt at integrere de 1. div. spillere, som gør en indsats for os i denne tid, siger han.

Skader/karantæner: Rødovre har Anton Als og Edvark Lundmark med til U20-VM og havde ikke Mikkel Binou Jensen med mod SønderjyskE. Esbjerg har afgivet Thomas Mondrup, Tobias Ebener og Sebastian Skovning til VM-truppen. Philip Larsen, Frederik Bjerrum (følgerne af en hjernerystelse) og Yanick von Bergen har været ude på det seneste. Simon Grønvaldt var ikke med senest mod Aalborg.  

Det forventer vi: Det kan sagtens blive tæt mellem to hold, der ofte spiller lige kampe. I aften kunne det sagtens ligne en målfattig kamp, hvor begge hold spiller lidt forsigtigt og ”simpelt” og lukrerer på modstanderens fejl.

Metalligaen.tv: Henrik Bauch bringer dig gennem de 60 minutters ishockey i Rødovre.

Hold øje med: Rødovres Sami Moilanen scorede to gange mod SønderjyskE senest, mens Esbjerg havde Aleksi Halme som dobbelt målscorer i Aalborg. Finsk duel i aften.

Statistikken: Esbjerg har tabt de fire seneste udekampe, mens Rødovres tre seneste sejre på hjemmebane har været ”etmåls-kampe”. To af dem er endt i overtid.

Historikken: Esbjerg Energy tabte den seneste kamp i Rødovre med 2-1 efter straffeslag, men har besejret Rødovre  to gange i Granly Hockey Arena med 6-1 og 4-3.

 


OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs Metal Ligaen har vedtaget ændringer til Coaches Challenge-reglen: