Kampstart 19:00 i Concordium Arena

Frederikshavn er tilbage på realiteternes holdeplads. Efter seks sejre på stribe er fulgt tre nederlag og White Hawks-truppen er nu igen klar over, at det gælder en tough duel om den sidste plads i slutspillet, først og fremmest mod Rødovre, som det ser ud lige for øjeblikket.

Men trods de tre nederlag, er det dog et klart mentalt stærkere White Hawks-hold, der går ind til kampen i aften i Rungsted. Af de ni perioder, der har været spillet i de seneste tre kampe, har det kun været den midterste periode i Vojens, hvor White Hawks har lignet et bundhold i attituden.

Mod Herning i fredags holdt nordjyderne topholdet nede på en enkelt pind, og det er ikke ethvert hold forundt for øjeblikket. Problemet var, at Frederikshavn ikke selv scorede, men kampen var et bevis på, at Frederikshavn kan spille 60 tætte minutter uden at dumme sig væsentligt.

60 tætte minutter får Frederikshavn også brug for i dag mod et Rungsted-hold, der viser fin form for øjeblikket. 4-0-sejren i Odense var mere end stensikker og nederlaget i Aalborg tirsdag aften på 1-3 var heller ikke så dumt. Rungsted holdt Aalborg på nul mål i to perioder og det er også en kunst i sig selv.

I Aalborg havde Rungsted også tre stolpeskud i anden periode, så marginalerne var imod Mark Pedersons mandskab. De var der til gengæld fredag i Odense, hvor skuddene sad på den rigtige side af stolpen.

Det forventer vi: En opgave, der bliver svær at løse for gæsterne i aften. Rungsted kommer til at tage initiativet og med den form, som hjemmeholdet er i, er Rungsted favorit til at snuppe tre point.

Hold øje med: Vi har set mere og mere til Jack Jacome på det seneste. Han virker veloplagt for øjeblikket. Hos Frederikshavn er der brug for, at vi ser Pontus Englund både offensivt og defensivt.

Metalligaen.tv: Jannik Sønderby er frisk og skarp og klar til at kommentere de 60 minutter fra Rungsted.

Historikken: Frederikshavn vandt det seneste opgør med 4-2 hjemme i Nordjyske Bank Arena. Omvendt blev det 8-1 til Rungsted i det første møde i Concordium Arena.

Statistikken: Gustav Green havde med næsten 21 minutter mest istid for Rungsted fredag aften i Odense. Frederikshavn har efter seks sejre på stribe nu ramt en stime på tre nederlag.

Skader/karantæner: Frederikshavn havde fire kæder og reserver til rådighed mod Herning fredag. Rungsted havde ikke Dawson Davidson og Oliver Green med i Odense.

4-1: Rungsted fortsatte det gode spil mod Frederikshavn GOALSHOW: Se målene fra Herning-Rødovre