Kampstart 19:30 i Concordium Arena

Rungsted Seier Capital skal have gang i pointhøsten, hvis klubben skal med i Metal Final4-ræset.

Nordsjællænderne har 15 point for 11 kampe, og skal Rungsted op i top fire efter 16 kampe, kræver det formentlig 27-28 point.

Derfor er en sejr i aften i kampen mod Frederikshavn påkrævet. 

Tidligere på ugen var Rungsted i aktion i Herning og leverede en tæt match, hvor det blev til et nederlag på 2-4 efter en intens kamp, hvor Rungsted langt hen ad vejen pressede midtjyderne. Det var ikke nogen katastrofe for Rungsted at tabe i Herning, men til gengæld var 1-4-nederlaget i Rødovre i fredags ikke-kalkuleret i Metal Final4-ræset. 

Får Rungsted fat i spillet i aften igen? Mulighederne er der mod et såret Frederikshavn-hold, der tabte hele 1-8 i mandags mod Odense. Det var ikke godt nok, konstaterede Rasmus Søndergaard efter kampen og det samme gjorde Frederikshavn-træner Frederik Johansson i klubbens kampoptakt, hvor han i et længere videointerview i går gjorde status på både tilstanden i truppen og de skader, der hærger White Hawks for øjeblikket. 

Her gjorde han rede for, at både spillere og trænere skal rejse sig samlet, træne bedre og komme bedre ud til kampen end mod Odense, hvor en blanding af personlige fejl og en dårlig holdindsats resulterede i kæmpe-nederlaget foran eget publikum.

Det forventer vi: Rungsted vil komme med al kraft for at udnytte Frederikshavns sårbare tilstand. Sidstnævnte gør hjemmeholdet til favorit i aften - også i Metal Final4-konteksten. 

Hold øje med: Ludvig Elvenes scorede for Rungsted mod Herning, mens Thomas Spelling endelig fik gang i scoringen for Frederikshavn. Det var stort set det eneste positive, White Hawks kunne tage med fra 1-8-kampen. 

Skader/karantæner: Frederikshavn mangler Jared Freadrich, Sebastian Holm, Fredric Andersson og formentlig også Jesper Thörnberg. Rungsted var i Herning uden Morten Jensen, Valdemar Hull og Mathias Røndbjerg.

Metalligaen.tv: Henrik Bauch er på plads i Concordium Arena for at guide seerne gennem de 60 minutter. 

Historikken: Rungsted var i Frederikshavn i den første indbyrdes og tog en 3-1-sejr med hjem på den lange bustur.

Statistikken: Frederikshavn har blot scoret 20 mål hidtil - klart mindst i Metal Ligaen, mens Rungsted har lukket 46 mål ind, kun Rødovre er dårligere i den kategori.  


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE