Kampstart 19:00 i Concordium Arena

Match i Concordium Arena, hvor Rungsted Seier Capital tager imod Herning Blue Fox.

Undertegnedes fornemmelse af opgørene mellem de to klubber er, at de næsten altid er vanskelige at forudsige, således også i aften, hvor begge hold kommer fra fornuftige fredagspræstationer. Rungsted var i Aalborg og tabte 5-6 efter overtid, mens Herning spillede solidt og vandt 3-1 over Esbjerg. 

Der er næppe tvivl om, at Mark Pedersons førsteprioritet ude i Rungsted-boksen er at spille med en lidt mindre "åben defensiv". Rungsted er et hold, der altid spiller fremad, men de defensive forpligtelser må ikke glemmes.

Det virker til, at de nye spillere som Asperup og Popovic efterhånden er ved at finde pladsen på holdet, og det betyder, at Rungsted altså har tre på papiret særdeles farlige kæder. Tre stærke og så en "ungdomskæde" i fjerdekæden synes at være politikken i Rungsted i denne sæson.

Det har været lidt uroligt i Herning her i starten, men det lunede i det midtjyske med sejren mod Esbjerg fredag aften.

- Jeg synes, der er mange spillere, man kan fremhæve efter sådan en dyst. Magnus og Bau for at nævne et par stykker. Men også en Simon Schleicher faldt i øjnene. Fjerdekæden gjorde det også godt. Eksempelvis lavede Lukas Bang en rigtig god tackling ude ved banden, der førte til en scoring lige efter. Det er noget af det, vi har snakket om, og så er det godt at se det blive udført i kamp, sagde træner Pelle Hånberg til Sportherning.dk efter kampen i Esbjerg. 

Det forventer vi: Et Rungsted-hold, der vil forsøge at teten med den åbne, offensive stil mod gæstehold, der skal leve på skarpe omstillinger. 

Historik: Herning vandt fire af seks mulige kampe i sidste sæson. Den ene af Rungsteds sejre kom i overtid. 

Statistikken: Morten Jensen er helt oppe som delt treer i pointligaen. Han står med et mål og otte assister. Også Herning Mathias From er på jagt efter topscorer Sami Moilanen. 

Metalligaen.tv: Henrik Bauch er klar til at guide dig igennem de 60 minutter i Concordium Arena.

Skader/karantæner: Rungsted var senest i Aalborg med stort set fuldt hold bortset fra William Kisbye og Oliver Green, mens Herning spillede mod Esbjerg og vandt uden Dzerins, Mieritz og den karantæneramte Brett Thompson.  

Hold øje med: Den brandvarme Maksim Popovic med tre scoringer i Rungsteds 5-6-nederlag i Aalborg i fredags. Samme aften leverede Magnus Carlsen både mål og assist for Herning mod Esbjerg. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Odense Bulldogs SønderjyskE's Leskinen tager hjem af private årsager