Metal Final4-finale 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Det er to optimistiske mandskaber, der tørner sammen i aften i Metal Final4-finalen.

Ikke blot fordi det blev til sejr i aftes i semifinalerne over Metal Ligaens to tophold, Herning og Aalborg, men også både SønderjyskE og Rungsted på hver sin måde spillede en perfekt kamp i gårsdagens semifinaler.

SønderjyskE nedkæmpede Herning Blue Fox med en "solid motor", der stille og roligt nedbrød et Herning-mandskab, der var godt kørende de første 10-15 minutter, men siden ikke kunne komme forbi det kompakte SønderjyskE-hold, der heller ikke glemte at spille fremad, når og hvis chancen bød sig.

Og som kampen skred var der flere og flere muligheder til sønderjyderne, der endte med at vinde en fortjent sejr, hvilket man i Herning-lejren også erkendte blankt. 

Rungsted tog over, hvor SønderjyskE slap. Drømmestart med et mål i første skift og fulgt op af Malte Setkovs solide 2-0-scoring også på et tidligt tidspunkt. Og det var ikke engang, fordi Rungsted slap gashåndtaget i første periode. Selv inkarnerede Aalborg-folk oppe på lægterne erkendte og anerkendte, at Rungsted sagtens kunne have ført 4-0 efter en meget flot første periode af Mark Pedersons tropper.

I de sidste to perioder afmonterede Rungsted totalt et Aalborg-hold, der virkede helt paralyseret. Rungsted-spillerne kastede sig ned i skuddene som gjaldt det livet og var stadig bidske i omstillingerne, hvor de største chancer blev skabt. Oskar Östlund i buret var stensikker og på den måde endte Rungsted med at spille den perfekte udebanekamp. 

Det er en kunst i sig selv at vinde 3-0 på udebane i Aalborg og nærmest neutralisere Pirates. 

En fin historie i kampens kulisse: En familie har hundrede procents sikkerhed på en guldmedalje. Brødrene Emil og Oscar Schulze står overfor hinanden på hver sit mandskab. Vi har også en Nikolaj Krag, der så vidt vides kan blive den første til at vinde pokalturneringen med tre forskellige klubber.  

Det forventer vi: Hvilken kamp får vi så i dag? Et Rungsted-hold med flere teknikere og "kunstnere" mod et SønderjyskE-hold, der omvendt ser bredere og mere kompakt ud. Så det store spørgsmål er, hvilken af de to stilarter, der får overtaget i aften.

Og så er der selvfølgelig en målmandspost, der bliver uhyre vigtig: Oskar Östlund stod som ovenfor nævnt en perfekt kamp og stort set det samme gjorde lejesvenden Mattias Pettersson i SønderjyskE-buret. Kan Pettersson gøre det igen med to kampe på to dage og sikkert tunge ben efter ikke at have været i kamp i hele sæsonen?

Kulissen bliver naturligvis ikke så voldsom, som hvis Aalborg havde været i finalen, men regn med mindst 600 fans fra Vojens, der synger igennem og de 200-300 fra Rungsted, der virkelig også kunne høres i går. Finalestemning skal der nok blive. Vi glæder os.

Hold øje med: Rasmus Andersson plejer at hive sit giftige skud frem på de rette tidspunkter. I den anden ende har Jacob Schmidt-Svejstrup fundet målet mere og mere på det seneste. Han er skarp lige nu.

Skader/karantæner: Begge hold stillede med fuld trup til gårsdagens semifinaler og ingen skader blev så vidt vides noteret. 

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster og Michael Eskesen med på balkonen i aften, hvor de klart og kyndigt leder seerne gennem de 60 minutter. 

Historikken: SønderjyskE har overhånden mod Rungsted i Metal Ligaen hidtil i indeværende sæson. Rungsted vandt det første opgør i overtid, mens sønderjyderne har taget 11 ud af 12 point i de seneste fire opgør. 

Statistikken: Morten Jensen og Jack Jacome har lavet fire point hver - som Rungsted-topscorere - i de indbyrdes kampe mod SønderjyskE. Omvendt står Nikolaj Krag med ni og Villiam Haag med syv point i de fem opgør klubberne imellem i Metal Ligaen. 

 


GOALSHOW: Se målene fra Herning-SønderjyskE 3-0 til Rungsted Seier Capital: Aalborg afmonteret på egen is