Kampstart 19:00 i Frøs Arena

Vi har et ægte topopgør i aften i Vojens, hvor nummer tre fra SønderjyskE møder etteren fra Aalborg. 

Tilmed er SønderjyskE det absolut mest formstærke hold i Metal Ligaen og kan kravle op på andenpladsen, hvis det lykkes at snuppe et par point eller tre på hjemmebanen i aften. 

Samtidig varer det heller ikke længe, før en god del af spillerne kan tage på en tiltrængt pause, så der er ingen grund - eller tro på - at der er spillere, der sparer sig selv i aften. Det må med andre ord blive en god kamp mellem to hold, der begge vil rulle på med fire kæder. 

- Frem foralt så skal vi så vidt muligt spille vores eget spil. Det er vores udgangspunkt uanset hvem vi møder. Vi ved, at Aalborg gerne vil have meget puck og komme med fart i neutral zone, så vi skal stå godt i defensiven, holde det simpelt og være skarpe i omstillingsspillet, siger SønderjyskE-backen Daniel Kønig Hansen. 

- Jeg synes vi på det seneste har været gode i defensiven samt kyniske i offensiven, derudover skal vi være det hårdest arbejdende hold på isen og kan vi det, så tror jeg på gode chancer for en sejr, lyder det. 

Aalborgs nye træner Jens Nielsen har haft sit hold "i hænderne" en god uges tid nu, og kan stille og roligt begynde at forme Pirates-mandskabet efter sine egne taktiske tanker.

Det gør han uden Paul DeNaples, der har taget afsked med Aalborg. Spørgsmålet er om nordjyderne vil og kan finde den rette mand som en eventuel erstatning. I forvejen har Pirates syv faste backer plus Jonas Wilquin, der har hjulpet til, når det har været nødvendigt. 

Skader/karantæner: Aalborg slog Esbjerg i fredags med både Kirill Kabanov og Calder Brooks ude. SønderjyskE vandt senest 5-1 i Herning uden Daniel Galbraith, Borring-brødrene og William Pelletier. 

Hold øje med: Matt Salhany møder flere af sine gamle holdkammerater fra SønderjyskE, hvor han ligesom i Aalborg var en vellidt person. Nu er han også nøglespiller hos Aalborg. Hos SønderjyskE er Gabriel Desjardins brandvarm for øjeblikket og var dobbelt målscorer senest i Herning.

Det forventer vi: Ingen af de to hold kommer til at give en millimeter væk: Det gælder vigtige point i toppen og ligeledes en måling af styrke frem mod et eventuelt møde i slutspillet. 

Metalligaen.tv: Michael Damsted er på plads i Vojens for at føre dig gennem de 60 spændende minutter. 

Historikken: SønderjyskE har vundet de seneste tre opgør: 4-3, 3-2 og 2-1 (to af dem i overtid). Aalborg vandt det første indbyrdes opgør med 3-1 i Vojens. 

Statistikken: Pierre-Olivier Morin er stadig øverst i Aalborgs pointliga med 41 point, mens SønderjyskE's topscorere Villiam Haag og Nikolaj Krag-Christensen begge står med 37 point, i øvrigt det samme som Tommy Giroux, Aalborgs næstbedste mand. 

 


SønderjyskE nedsablede piraterne METAL LIGA-DOMMER i Ungdoms OL-finale