Kampstart 15:00 i Frøs Arena

En hel fanbus fra Frederikshavn er fyldt op og kører til Vojens i eftermiddag, hvor White Hawks skal forsøge at øge sejrsrækken fra seks på stribe til syv i træk.

En helt vild udvikling, der er sket med nordjyderne i de seneste uger. 

- Det er først og fremmest i midtzonen, vi er blevet bedre. Når vi gør det godt i midtzonen, tager vi det både med ned i egen zone, men vi bringer det også ind i vores offensiv. Et godt spil i midtzonen har været afgørende for, at vi har løftet vores spil, siger træner Patric Wener til Nordjyske i et længere interview. 

Det var 2-9'eren (0-9 efter en halv kamp) i Aalborg, der fik frederikshavnerne til at indse alvoren.

- Alt blev vendt, og vi kom frem til nogle ting, som vi skulle forsøge at gøre bedre. Først og fremmest handlede det om, at alt, hvad vi gør, skal vi gøre som et hold på isen, lyder det fra Wener i interviewet med Nordjyske.

Sidenhen har Frederikshavn altså bare vundet og vundet, og det er bemærkelsesværdigt, at det faktisk har været uden de finner Mäki og Lahnaviik. Dermed er White Hawks "nede på" seks udlændinge, men bredden har altså alligevel holdt til strabadserne. Samtidig har målmændene Frydkjær og på det seneste ikke mindst Galansky leveret meget flot spil. Frydkjær har vist, at han har stort potentiale, mens Galansky lige nu står som i sine unge dage. 

SønderjyskE kommer til kampen med et nyligt nederlag i Odense i taskerne. Sønderjyderne så trætte ud i det fynske og blev overmatchet af et toptændt Odense-mandskab.

– Det vi leverede fredag aften var ikke helt godt nok og slet ikke imod et topmotiveret hold som Odense Bulldogs. Frederikshavn har fået vendt deres dårlige start og med stor tro på dem selv, så vi skal være klar fra start. Vi skal arbejde stenhårdt og modsat i fredags, så skal vi i eftermiddag vinde vores nærkampe. Vi har været rigtig gode på hjemmebane i år, så vi går ind til kampen med en god fornemmelse, lyder det fra SønderjyskE-træner Anders Førster før kampen.

Hold øje med: SønderjyskE-kaptajn Villiam Haag er stærkt kørende og scorede to fine mål i Odense fredag aften. Frederikshavn har som ovenfor nævnt haft stor glæde af Galansky på det seneste. Mon ikke han får tjansen i eftermiddag?

Det forventer vi: SønderjyskE med meget puck, Frederikshavn med omstillingshockey. SønderjyskE ruller godt på hjemmebane i denne sæson og er derfor smal favorit.

Metalligaen.dk: Søren Kaster er på plads i Vojens for at guide seerne gennem de 60 minutters ishockey. Husk at se med, hvis ikke du er i hallen!

Historikken: Hedder to SønderjyskE-sejre hidtil i de to opgør. 5-2 hjemme og 3-2 ude i det nordjyske efter overtid. 

Statistikken: Frederikshavn har hele 14 point i de seneste fem kampe, SønderjyskE har vundet de fire seneste hjemmekampe rent. 

Skader/karantæner: SønderjyskE var uden Will Pelletier i Odense i fredags. Anders Biel og Oskar Drugge udgik, mens Jacob Schmidt-Svejstrup havde rigtig ondt i slutfasen efter en kollision med en modstander sidst i kampen. Frederikshavn var uden Anton Stenbakken til den seneste kamp mod Rødovre. 

 


Sprudlende SønderjyskE gav White Hawks søndagsbank GOALSHOW: Se målene fra Odense-SønderjyskE