Kampstart 19:00 i Frøs Arena

Kigger vi på Metal Final4-ræset, er det en yderst vigtig kamp, der spilles i aften i Vojens. 

Både SønderjyskE og Herlev står med 11 point - Herlev for en kamp mere end - og begge er på jagt efter de foranliggende mandskaber i kampen om den attraktive plads i pokalslutspillet.

Det er ikke længe siden, de to hold tørnede sammen senest, og her vandt Herlev efter en anden periode, der uden tvivl er holdets bedste i denne sæson. Eagles scorede fire gange og det startede en optur, der nu betyder, at ørnene er fløjet op på en stille og rolig placering lunt i tabellen.

Herlev-mandskabet har fået gang i sine topspillere og ikke mindst Oliver True hælder mål ind på samlebånd for øjeblikket. Også den absolutte nøglespiller Joseph Jonsson spiller sit bedste pt og så må man jo også sige, at spillerne i de nederste også har holdt et solidt niveau i sejrene over SønderjyskE, Frederikshavn og Rødovre.

Dagens hjemmehold fra SønderjyskE kommer også med optimisme efter 4-0-sejren i Odense fredag aften.  

- Vi har noget vi skal have rettet op på efter den kamp i Herlev (Herlev vandt 6-3 over SønderjyskE i sæsonens første indbyrdes møde). Vi spillede en god intens kamp i Odense i fredags og vi skal forsøge at tage den intensitet med ind i kampen mandag aften. Det gælder også om at sætte 60 minutters koncentreret ishockey sammen, for vi så sidst i Herlev hvad der sker, hvis man pludselig tager for let på tingene, siger træner Mario Simioni i klubbens kampoptakt.

- Vi skal holde fokus samt spille det simple spil som vi er gode til – kan vi det, så er der absolut også gode muligheder for at få den “revanche” som du efterlyser lyder det fra Simioni.

Skader/karantæner: SønderjyskE havde Matt Spencer ude i Odense fredag aften. Heller ikke Jonas Borring Hansen var med i truppen, der talte seks backer og 13 angribere. Herlev slog Rødovre med noget, der lignede stærkeste opstilling. 

Det forventer vi: At SønderjyskE vil forsøge at presse Herlev i bund med tempo i skøjterne fra start. Herlev kan afvente, spille på omstillinger og også satse på powerplay. 

Statistikken: Herlev var nemlig yderst effektive fredag aften i overtallet, hvor tre af seks scoringer blev sat ind. SønderjyskE fik scoret både i undertal og overtal i Odense.

Hold øje med: Her kunne man sige Hanses og Henriksen i de to mål. Begge stod gode kampe i fredags. Man kunne også kigge på Oliver True, der er flyvende pt og scorede to gange for Herlev fredag. Det samme gjorde David Madsen for SønderjyskE i Odense.

Metalligaen.tv: Kasper Buch er på plads i Vojens, hvor han skal guide seerne igennem de 60 minutter. 

Historikken: Herlev vandt som nævnt det første opgør i denne sæson. Det blev 6-3 til ørnene, der faktisk har vundet de fire seneste opgør mod SønderjyskE, hvis man kigger tilbage på sidste sæson.


Åhstrøm førte an i stort Herlev-comeback GOALSHOW: Se målene fra Rødovre-Esbjerg