METAL FINAL4-SEMIFINALE, kampstart 16:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Det er et regulært brag, der udspiller sig i den første Metal Final4-semifinale fredag eftermiddag. Herning Blue Fox og SønderjyskE plejer (næsten) altid at hive det bedste ud af hinanden, når de mødes i grundspil, slutspil eller pokal. Det bliver næppe anderledes, når de to klubber mødes i semifinalen i kampen om sæsonens første trofæ, den store og flotte Metal Cup.

Op til kampen i eftermiddag har det største samtaleemne været målmændene hos de to hold. Mac Carruth blev skadet sidste torsdag og overlod posten som førstekeeper til Valdemar Andersen, der klarede sig flot i sidste weekends Continental Cup og såmænd også i kampen mod Rungsted i midtugen. 

Der er næppe tvivl om, at der har været tænkt så det brager i Herning i forhold til at hente en rutineret mand ind til målmandsteamet. Finder midtjyderne en ny mand, eller lader de det være op til Andersen? Svaret får vi formentlig først fredag eftermiddag, når holdopstillingerne afsløres. 

Sportschef Daniel Nyegaard var kryptisk under Metal Ligaens Media Day torsdag. Han afslørede intet. 

SønderjyskE har både Nicolaj Henriksen og Patrick Galbraith ude. Tobias Villykke - endnu et stort talent - gjorde det fint i den resterende del af tirsdagens kamp i Herlev efter Galbraith måtte udgå. Sønderjyderne har handlet: Svenske Mattias Pettersson skal redde være en del af målmandsteamet den kommende weekend. Får Villykke chancen for at "shine" i morgen, eller er det Pettersson, der skal stå sin første kamp overhovedet i denne sæson.

Mon ikke træner Anders Førster havde godt gang i grublerierne natten mellem torsdag og fredag? Pettersson ser først sine nye holdkammerater i dag. 

Naturligvis er der mere i kampen end målmændene. Herning Blue Fox har en bred trup, hvilket der også er brug for. Midtjyderne spillede fredag, lørdag og søndag i Cardiff, rejste hjem mandag, spillede tirsdag mod Rungsted og står nu klar til Metal Final4. Man bliver helt forpustet over det program. Spørgsmålet er selvfølgelig, om Herning-spillerne er forpustede og om det hårde program har tæret på kræfterne?

Sådan så det dog ikke ud tirsdag aften, hvor midtjyderne cruisede hen over Rungsted med 5-2. 

Samme aften fik SønderjyskE sæsonens første sejr over Herlev. I to perioder spillede Anders Førsters mandskab det simple hockey, ikke for meget smart, og det er den recept, den unge træner vil have frem i sit mandskab. Mangel på disciplin og for meget "spillen smart" koster for sønderjyderne, der er i god form pt med udesejre i Rungsted, Odense og Herlev som seneste resultater.

Det forventer vi: En fuldstændig lige kamp mellem to brede mandskaber. Der er masser af individualister, som en potentielle matchvindere på begge mandskaber. Det her må blive et drama til det sidste og prognosen herfra er 50-50. 

Hold øje med: Mathias Bau har været årets pokalfighter to år i træk. Metal Final4 har været "hans". Måske igen i år? I den anden ende har SønderjyskE en formidabel kaptajn i Villiam Haag, der virkelig trækker et læs - både arbejdsmæssigt og scoringsmæssigt. Han kan også blive en afgørende faktor. 

Historikken: Herning vandt de tre første indbyrdes opgør over SønderjyskE i Metal Ligaen, SønderjyskE tog den seneste match med 5-3 hjemme. 

Statistikken: Herning Blue Fox er den mest vindende klub i "Pokalturneringen" med otte titler, mens SønderjyskE har taget sig af titlen fire gange. 

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster som kommentator til det første semifinalebrag.

Skader/karantæner: Målmandssituationen er beskrevet ovenfor. Herning har Patrick Madsen ude med en brækket finger, Pontus Englund var ikke med i den sidste kamp i Continental Cup og heller ikke med tirsdag. SønderjyskE spillede senest i Herlev uden Mathias Borring, Jonas Borring og William Pelletier. 

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital NOTER FRA MEDIA DAY