En epoke i dansk ishockey er foreløbig afsluttet

Patric Wener var efterhånden blevet et yderst velkendt ansigt i dansk ishockey.

Ikke mindst for hans præstationer i Herlev, der over fem sæsoner kulminerede med en bronzemedalje i foråret 2023. 

I Herlev var han også yderst velkendt for at have evnen til at hente meget dygtige imports til klubben. Tag bare Alexander Lindqvist-Hansen, Joseph Jonsson, Anton Johansson, Brett Thompson og Jesper Thörnberg blot for at nævne en håndfuld ud af mange. 

I Herlev kan de takke Wener for, at holdet nu er avanceret til at være et midterhold, man kan regne med, i øvrigt et hold, der blev flot håndteret i denne sæson af Martin Gudmundsson og Guillaume Doucet. 

Da Wener til denne sæson blev hentet af Frederikshavn, havde han knap så frie hænder til at sætte sit eget hold, og det var måske en af årsagerne til, at opholdet hos White Hawks på ingen måde blev en succes.

Vi ved alle, at det endte med en plads uden for slutspillet for første gang siden 90'erne, og det var derfor ikke uventet, at Wener skulle videre i trænerkarrieren. 

Han er nu landet i Leipzig, hvor hjemmeholdet i mange år har spillet i Oberliga Nord - den tredjebedste række i det store land. Oberligaen holder et ganske fint niveau og der er masser af stemning i hallerne rundt omkring i det tyske. 

Der er også mulighed for at flytte "Ice Fighters" fremad for Patric Wener. Klubben fra Leipzig blev nummer syv i grundserien og tabte derefter 0-2 til nummer 10 i grundserien, Herne, i første runde af slutspillet. 

Spændende om Wener kan skabe samme fremgang i Leipzig som han gjorde i Herlev. 

 


MIKKEL JENSEN takker for to gode år i Rødovre LUCAS ANDERSEN erstatter Oliver Kjær i VM-truppen