Stærk dansk indsats i den afsluttende kamp - 1-3 mod Finland i en kamp, der først blev afgjort i tredje periode

Det var lige ved og næsten for Danmark i den afsluttende VM-kamp mod Finland denne anden pinsedag, hvor den sidste facitstreg i den danske VM-rejse blev slået. Efter en meget stærk dansk indsats blev det et nederlag på 1-3, men løverne slap fra den sidste kamp i turneringen med respekt.

Som ventet tog finnerne fat i kampen fra starten.

Ikke mindst Jesse Puljujärvi var inde med et par gode bud på favoritscoringer, og finnerne havde også en tidlig fem mod tre-situation at byde ind med.

Men i målet stod Mathias Seldrup i sin første VM-start nogensinde, og herningenseren lod sig på ingen måde ryste af et par kompetente finske forsøg. Tværtimod viste han stor sikkerhed fra start.

I den anden ende bød indledningen også på en kæmpestor dansk mulighed, da Frederik Storm brød det finske opspil og fik en friløber. Den missede den danske veteran desværre.

Men Danmark kom bedre ind i spille, som perioden skred frem, og de sidste ti minutter frem til pausen bød de rød-hvide verdensranglistens nummer to op til dans.

Derfor var det helt i orden med 0-0 efter første periode i en kamp, som Finland var tvunget til at vinde, hvis ikke det skulle blive til den første placering uden for top-8 siden 1955.

Anden periode fortsatte med solidt dansk spil, og i perioder fik de rød-hvide pakket Finland helt sammen i egen zone.

Og Danmark fik scoret. En powerplaysituation blev ikke udnyttet, men det danske pres fortsatte ufortrødent. Phillip Bruggisser fandt Christian Wejse med en fremragende diagonalpasning og Wejse trykkede til og scorede.

Desværre blev målet – vel nok korrekt – annulleret for goalie interference, da Patrick Russell stod for tæt inde under kassen og forstyrrede den finske målmand Emil Larmi.

I den anden ende havde Mikael Granlund en kæmpechance i et finsk powerplay, hvor de rød-hvide var presset helt i bund og virkelig måtte kæmpe for at holde finnerne væk. Mathias Seldrup stod igen formidabelt inde i det danske mål.

Anden periode fik en dramatisk afslutning. Først leverede Mathias From en af sine karakteristiske ”ind i banen”-afslutninger i sidste minut. Spillet vendte, og From måtte uden held agere back på Mikael Granlund, der kom fri med Seldrup.

Granlund brændte, faldt og maste Seldrup så langt ind i målet, at den efterfølgende finske ”tap in”-scoring blev annulleret for goalie interference.

Målløst også efter anden periode, og det var en helt fair stilling efter 40 minutter, hvor Danmark havde spillet helt op med finnerne – endda uden både Oliver Lauridsen, Jesper Jensen Aabo og Joachim Blichfeld, der alle sad ude med skader.

Finland havde brug for en sejr for at komme videre og viste nødvendig desperation.

Danmark blev presset i bund, men før finnerne fik udbytte af presset, skulle de lige ud i en nervepirrende sekvens.

Mikkel Aagaard serverede køligt en puck til Oscar Fisker Mølgaard, der forsøgte at trække over til baghånden.

Det lykkedes, men Emil Larmi i det finske mål kom lige nøjagtig ned med gribehandsken og fik forhindret en dansk føring.

Det finske pres fortsatte. Mikael Granlund åbnede scoringen, da han fik et heldigt bounce ud fra banden og kort efter havde Rasmus Rissanen bud på 2-0 med et præcist skud. Der var spillet fem minutter af tredje periode.

Finland sad fast og havde kontrol mod et dansk hold, der blev ved at fighte med liv og lemmer.

Landstræner Gath tog målmanden med tre minutter igen, og Danmark fik sat et tungt pres på finnerne. Det gav bonus.

Alexander True var på plads inden foran mål, og scorede sit første mål ved turneringen, og Danmark var pludselig på 1-2. Desværre blev det sidste pres desværre spoleret via en fejlpasning af Oscar Fisker Mølgaard, der sendte pucken lige op i staven på Pekka Jormakka, der kunne score i det tomme mål.

Det spolerede dog ikke indtrykket af en stærk dansk kamp mod finnerne, som lige nøjagtig lykkedes med at overkomme et heroisk kæmpende dansk hold, der vel spillede den bedste kamp ved turneringen.

Efter kampen blev Oscar Fisker Mølgaard, Markus Lauridsen og Patrick Russell kåret til Danmarks tre bedste spillere ved turneringen. Mathias Seldrup blev fortjent den danske man of the match i kampen mod Finland.

Herlev-træner i gang med at renovere omklædningsrum DANMARK møder et finsk hold under pres