Journalist Peter Fredberg fortæller om en 17-årig Peter Regin, som tryllede i en superkæde med Kasper Degn og Rhett Gordon

Du kender det godt. Banker under bordet og siger 7-9-13. Lidt overtroisk har man lov at være.

Men i sæsonen 2003/04 fik 7-9-13-trylleformularen en helt ny betydning.

De tre Herning-spillere med rygnumrene 7, 9 og 13, henholdsvis canadieren Rhett Gordon, Kasper Degn og en 17-årig Peter Regin, var Superbest-Ligaens superkæde. Den tryllede og lavede point på samlebånd.

I grundseriens 36 kampe blev Kasper Degn noteret for 51 point (9 mål og 42 assist), Rhett Gordon for 42 point (23 mål og 19 assist) og Peter Regin for 20 point (9 mål og 11 assist).

Guldet scorede 7-9-13-kæden dog ikke trods en suveræn Herning-sejr i grundserien.

Blue Fox blev elimineret i seks kampe i semifinalen af AaB. Men kampen, der huskes bedst fra denne sæson - og mange supportere i et nostalgisk øjeblik stadig taler om – var det syvende opgør i finaleserien. Hvor AaB smed sejren væk i de døende sekunder i dramaet i Esbjerg.

I december 2003 så jeg Herning Blue Fox vinder 3-2 i Herlev og skrev i B.T.:

”7-9-13-kædens opvisning varmede på en bidende kold og blæsende vinterdag.”

Jeg kan huske, at Herning-coachen Todd Bjorkstrand sad alene i et omklædningsrum efter kampen og kiggede i kamprapporten. Han så tilfreds ud.

”Var det Danmarks bedste kæde, vi så her,” spurgte jeg.

”Haha, det får du mig ikke til at sige,” sagde han. ”Men jeg kan ikke forbyde dig at skrive det for egen regning.”

Og det gjorde jeg så.

Jeg gav unge Regin disse ord med på vejen:

”En intelligent og smart center med en unik spilforståelse og det største danske talent siden Frans Nielsen. Man forstår, at de står i kø hinsidan for at sikre sig hans autograf på en prof-kontrakt.”

Todd havde denne kommentar:

”Mange kan lære af Peter. Bare ved at se på ham. Han er en klog spiller og passer godt på sig selv.”

Peter Regin blev kåret som ”Årets Rookie” i 2004 og i Hernings guldsæson 2004/05 som ”Årets Spiller”. Det var hans sidste i Herning. Indtil videre. I 2005 var adressen Timrå. Og resten er historie.

Husker I forresten, at han spillede fire kampe for Heinz Ehlers i Langenthal under NHLs lockout i 2012/13?

På Crown Plaza havde jeg for nogle år siden en snak med Peter om 7-9-13-sæsonen. Med et stort smil sagde han:

”Jeg har kun gode minder. Jeg nød at spille sammen med Kasper og Rhett. Vi supplerede hinanden godt. Kasper var lynende hurtig og ligaens bedste danske spiller. Han havde pucken meget og var en fantastisk pasningsspiller. Rhett var en rigtig canadier, hård og målfarlig. Og jeg var tovejs-center.”

Peter var glad for, at han trods mange tilbud i 2004 valgte at tage et år mere i hjembyen Herning, inden han i en alder af 19 gik direkte ind på SHL-holdet i Timrå.

Efter sine fem succesrige sæsoner i Jokerit i KHL er han nu klar til nye udfordringer.

Vi venter spændt på, hvor han lander.


EAGLES GÅR TIL E-SPORTEN: Laver NHL-hold med stjerne i spidsen Mads Lund: Vi havde ikke været nogen ønskemodstander i slutspillet