Journalist Peter Fredberg ser tilbage på en midnatsforestilling for 17 år siden

Som om det ikke var kaotisk nok med sneen og de isglatte veje i Jylland.

For at gøre farcen total brød den stærkt forsinkede Herning-bus sammen på motorvejen over Fyn, og ismaskinen i Odense Isstadion punkterede.

Således skrev opgøret en fredag i januar 2004 mellem Odense Bulldogs og Herning Blue Fox sig ind i historien: Danmarks første ishockeykamp over to dage.

Kampen skulle være fløjtet i gang kl. 20.00, men hoveddommer Mads Borggaards startsignal lød først kl. 22.10.

Klokken blev derfor over midnat – helt nøjagtig 00.08 – inden den bizarre hockeyfest sluttede. Imponerende, at de 2.229 tilskuere holdt ud til den bitre ende. Denne signatur kunne glæde sig over, at der dengang var sen deadline.

”Jeg påtager mig ansvaret for, at vi ikke kørte tidligere fra Herning. Jeg havde ikke orienteret mig godt nok om vejrsituationen. Der lå jo ikke et snefnug i Herning, og pludselig røg vi ind i en sibirisk vinter,” sagde en brødebetynget Blue Fox-manager Ole Slumstrup.

Godt en halv snes kilometer nordvest for Vejle gik trafikken totalt i stå. Herning-bussen rokkede sig ikke en meter i stive to timer.

Troede man problemerne løst, da bussen endelig kom i bevægelse, fik man endnu en spand iskoldt vand i hovedet ved Vissenbjerg.

”Bussen smed simpelthen al olien, og vi måtte rekvirere en ny,” sukkede Ole Slumstrup.

Det var til akkompagnement af en større pibekoncert fra Bulldogs’ hardcoresupportere og et ironisk ønske om en ”go’ tur hjem”, at Blue Fox-spillerne skøjtede på isen.

Og for at det ikke skulle være løgn, var ismaskinen punkteret, da den rullede ind for at lægge ny is på. Men da havde dommer Borggaard fået nok. Han dikterede kampen i gang. Uanset isens tilstand.

Herning-lederne var under den dramatiske maratonrejse i regelmæssig kontakt med OIK og DIUs turneringsudvalg.

”Vi kunne have fået kampen udsat til søndag, men foretrak alligevel en midnatsforestilling,” sagde OIK-formand Jørgen Jensen.

Mange af de trofaste fynske Bulldogsfans slog ventetiden ihjel i foyeren, hvor der var tilbud på øl. Fem fadbamser for en hund.

Lidt om kampen: Odense var klart bedst i første periode og kom foran 2-0. De sidste to tilhørte Herning. Det var ét stort pres på Derek Herlofsky i det fynske mål, men Bulldogs hev en 3-2 sejr hjem.

En heldig fynsk sejr på en broget og dramatisk aften, som vil blive husket længe. Odense-træner Mario Simioni kommenterede den viljebetonede indsats med ordene:

”Vi har vendt skuden og fået vinden i den rigtige retning.”

Samme aften som midnatsgyseren i Odense sad Rødovres bus fast i halvanden time på de sne- og isglatte veje ved Kolding på vej til kampen i Esbjerg. Den blev forsinket en time. Esbjerg vandt 5-2.

Jeg talte i nattetimen med Oilers´ sportschef, Stig Nielsen. ”Der var effektiviteten og vores målmand, Jan ”Sild” Jensen, til forskel,” sagde han.

Hvordan gik det så i sæsonen 2003-2004: Guld: Esbjerg. Sølv: AaB. Bronze: Odense. Nr. 4: Herning.

Det var Mario Simionis sidste sæson i Odense, inden adressen hed Krefeld i DEL (heldigvis kom han hurtigt tilbage). De to foregående år havde han hentet sølv til fynboerne.

Mario Simioni er et helt specielt kapitel i dansk ishockey. I denne skriverkarls øjne en af de største imports som spiller og coach, dansk ishockey har profiteret af. Jeg så ham første gang, da han scorede to mål i Italiens 6-0 sejr over Danmark i B-VM i 1989 i Oslo.


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles