Kampstart 15:00 i Frøs Arena

Den er ret beset ikke meget længere: 

Dette er den direkte duel om den sidste plads i Metal Final4, for selv om Herning og Aalborg teoretisk også kan smide pladserne, så det realistisk set kun SønderjyskE, der kan komme i fare i forhold til de sidste jægere fra Herlev og Esbjerg. 

Esbjerg skal have mange ting til at gå op for overhovedet at være "in contention", mens Herlev trods alt har en ganske realistisk mulighed for at komme op og drille SønderjyskE.

Men det kræver vel ret beset en sejr i ordinær tid i eftermiddag i Vojens. Og vinder sønderjyderne til gengæld i ordinær tid, så er de inde i Metal Final4, eftersom 27 point vil betyde otte point ned til Herlev og ni point ned til Esbjerg efter dagens kampe.

Og Esbjerg vil ikke kunne indhente hverken Aalborg eller SønderjyskE, da vestjyderne er dårligere indbyrdes mod begge mandskaber. 

Så Herlev er dem, der kan lave ravage, og ørnene er et hold, der har det rigtig godt i Frøs Arena. Eagles har vundet fem af de seneste seks indbyrdes opgør i Vojens, og de to hold har næsten opbygget en tradition med at slå hinanden på udebane.

Herlevs gode kreative typer plejer at have det godt i Vojens, og der skal også kreativitet til for at få fat i et solidt SønderjyskE-mandskab, der virkelig stod kompakt fredag aften mod Odense. 

SønderjyskE tillod vel ikke mere end et par store chancer til modstanderne i løbet af de 60 minutter og lignede virkelig et solidt hold mod Bulldogs.

Skader/karantæner: William Boysen udgik for SønderjyskE efter to perioder og i forvejen sad Anton Öhman og Yannick Vedel ude. Hos Herlev manglede Max Vilstrup og Magnus Lykke Jonassen senest i Odense.

Det forventer vi: At SønderjyskE vil forsøge at mase sig ind over Herlev-mandskabet fra start og køre på med fire kæder. Spørgsmålet er, om Herlev kan holde til trykket. 

Hold øje med: Cam Brown var allerede fredag et godt tilsæt for SønderjyskE. Fart i skøjterne og tydeligvis motiveret for at vise sig frem foran publikum. Hos Herlev har den dygtige svensker Joseph Jonsson spillet en god sæson og fremstår virkelig som en dygtig spilfordeler, der også producerer væsentligt.

De indbyrdes kampe: Som skrevet ovenfor har Herlev vundet fem af de seneste seks kampe i Vojens, til gengæld har SønderjyskE vundet de seneste tre indbyrdes kampe, alle med 4-2 i Herlev. 

Statistikken: Og vi fortsætter lidt i samme hammel: I de seneste seks kampe har hjemmeholdet - uanset om det har været Herlev eller SønderjyskE - scoret to gange. 

 


RETRO: Jysk-fynsk sibirisk aften sluttede kl. 00.08 Frederikshavn spolerede Sundquists comeback og strøg i Metal Final4