Gæsterne afgjorde kampen i den absolutte slutfase

Rødovre Mighty Bulls – Frederikshavn White Hawks 1-2 (0-1,1-0,0-1)

Jubilæumsforestilling, og genstart af Rødovre Mighty Bulls med ny træner, bød Frederikshavn White Hawks indenfor i Rødovre Centrum Arena.

Skulle hjemmeholdet rejse sig efter et hav at nederlag eller kunne gæsterne grave hullet dybere?

En af spillets facetter, der var trænet på de sidste par dage i tyrestalden, er spillet ud af egen zone. Det virkede indledningsvis til at fungere bedre omend gæsterne fik meget spillerum, blev høgene holdt fra fadet.

Elleve rimeligt jævnbyrdige minutter tog det tid, før der skete lidt. En udvisning til hjemmeholdet bragte gæsterne i powerplay, men tyrene stod solidt i boxen, og ganske fuldtallige igen var det gæsterne, der blev ramt af en udvisning. Rødovre var skarpere i deres powerplay, men scoring udeblev selvom Maksim Popovic havde en styring tæt under mål der havde fortjent bedre.

Med godt et par minutter til første pause trak hjemmeholdet endnu en udvisning, og her gik det bedre med udnyttelsen. John Muse blev ladt alene med Lucas Andersen, der sikkert bragte gæsterne i front. Assist Nikolaj Krag-Christensen. Målet var periodens eneste og spillerne blev kort efter sendt i katakomberne til live musik af den lokale rapper, Bossy Bo.

Det generelle kampbillede fra første periode fortsatte i anden periode. Det var tydeligt at Frederikshavn havde flere strenge at spille på. Rødovre fik dog fremprovokeret en udvisning til gæsterne efter tre minutter. Det kom til flere gode afslutninger på Mathias Seldrup der dog måtte kapitulere kort efter fuldtallige igen.

Det var Lasse Carlsen, der huggede pucken på mål mellem venner og fjender, og til sidst styret ind af Nicklas Carlsen. Scoringen fik for en stund intensiteten tilbage i kampen, og selv ikke, endnu en tynd udvisning til hjemmeholdet kunne rokke ved at gedigent løft i alle spillets facetter.

Det var pludselig en seværdig forestilling hvor der blev gået til stålet, hvilket gav frustrationer frit spil. Begge mandskaber blev presset i offensiv zone og man sad med en fornemmelse af der skulle en fejl eller udvisning til at bringe næste scoring. Fejl kom der, men især John Muse i tyrekassen diskede op med eminente redninger.

En 2 + 2 minutters udvisning til hjemmeholdet med et par minutter til anden pause sendte gæsterne i overtal. Endnu en udvisning til tyrene gjorde det til to mands overtal i få sekunder, inden Frederikshavn også blev straffet. Der blev således spillet 4 mod 3 i gæsternes favør perioden ud, uden scoringer.

Tredje periode startede med at afvikle udvisningerne og her var rammen i vejen for Rødovres Olivier Dame-Malka, der fik muligheden på et soloridt frisk fra udvisningsboksen.

Det var hjemmeholdet, der dominerede den første halvdel af tredje periode, hvor de pressede gæsterne til flere fejl, som dog ikke blev udnyttet.

En styring tæt under mål af Mark Mcneill bragte gæsterne på sejrskurs. Assist til Eemeli Räsänen der slukkede hjemmeholdets mulighed for sejr. Der manglede knap to minutter af kampen og selv om Rødovres keeper blev taget ud, var løbet kørt.

Publikum takkede dog tyrene for en godkendt og lovende indsats efter en slutperiode, der kunne være gået begge veje.

Sejren betød, at Frederikshavn som det første mandskab sikrede sig adgang til Metal Final4, der spilles i februar. 


OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles THOR DRESLER bliver assisterende træner i Rungsted