Sikker 4-1-sejr over Rungsted til hjemmeholdet, der havde samlet over 1700 tilskuere i Holger Danske Arena denne fredag aften

Rødovre Mighty Bulls – Rungsted Seier Capital 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)

Fredagshygge i Holger Danske Arena med Rødovre og Rungsted som aktører på isen. Hjemmeholdet som altid svær at bide skeer med i egen hule, men gæsterne fra Nordsjælland har fået en del point i deres sidste kampe, så favoritværdigheden gik nordpå. Omvendt vandt Rødovre i Rungsted ved premieren på årets turnering. Rødovres hidtil eneste sejr.

Det antal blev fordoblet med en fortjent sejr til det trængte bundhold, der effektivt slukkede gæsternes sejrsrække.

De første minutter var uden den store nerve, men en udvisning til hjemmeholdet brød for en stund freden, men gæsterne fik afsluttet ordentligt på William Rørth der var tilbage i målet hos Rødovre.

Midtvejs kom gæsterne igen i overtal, og denne gang kom åbningskassen. Det var farlige Theo Keilin,, der køligt eksekverede. Der gik ikke mange sekunder før hjemmeholdet igen tog en udvisning, men ingen forsøg nåede på mål i denne sekvens.

Tre udvisninger på en halv periode til tyrene, var ikke vejen frem, hvis der skulle point på kontoen.

Med tre minutter tilbage af perioden fik hjemmeholdet muligheden for kvittering, da gæsterne trak deres første udvisning, men ingen forsøg nåede ind til David Grubak, der vogtede Rungsted-kassen.

Efter en første periode, der viste to mandskaber som ikke sprudlede på nogen parametre, kunne gå til pause med udeholdet oppe med et mål.

Anden periode bragte et overtalsspil til gæsterne allerede i første minut, men heller ikke dette havde nogen nerve og hjemmeholdet kunne ånde lettet op. Som kommentatoren i TV-transmissionen sagde, mindede spillet lidt om Hawaii Hockey.

Men en udligning kom der i en sekvens, hvor tyrene fik bidt sig fast i offensiv zone, og så kunne William Bundgaard prikke pucken i kassen. Og der kom endnu et mål til hjemmeholdet under mindre et minut efter udligningen. Det var Victor Gade, der havde sidste stav på pucken, forarbejdet stod Sami Moilanen for. Pludselig 2-1 til Rødovre.

De to Rødovre scoring fik gæsterne til at øge indsatsen, og især tempoet blev højere og udefra lignede det en rigtig ishockeykamp med skud, chancer og tacklinger hele vejen rundt.

Et mønsterangreb fra tyrene i slutsekunderne af anden periode endte på bladet af Brandon Magee, der med et kanonhug bragte hjemmeholdet op med to inden mandskaberne gik til anden kaffepause.

Tredje periode var med Rungsted i et forsigtigt forsøg på at vinde kampen tilbage, men det virkede som Rødovre vidste, hvor de skulle sætte ind for at stoppe de blå. Det var nærmere endnu en hjemmescoring end reducering af gæsterne de første ti minutter.

En udvisning til hjemmeholdet var gæsternes gyldne mulighed for en reducering, men det var som om gassen var gået af udeholdet, der ikke virkede engagerede nok.

De 1700 tilskuere så William Bundgaard fange pucken i egen zone og overspille gæsternes back Jacob Gammelgaard, der trippede Bundgaard. Straffeslag var dommen, og det blev eksekveret af Sebastian Thornberg Bergholt, der missede på en velspillende Grubak.

En udvisning mere til gæsterne med små fire minutter tilbage bragte mål nr. fire til hjemmeholdet. Smukt forarbejde af William Bundgaard, der førte pucken frem til en afslutning af Niclas Krarup der fejrede sit 100 kamps jubilæum med en konsekvent afslutning og øredøvende jubel i hallen.

Effektive ørne fortsætter kurs mod toppen SønderjyskE vandt ubesværet i Vendsyssel