Det var tæt som bare pokker i Nordjyske Bank Arena, hvor Rødovre på to mål i slutfasen tog sejren med hjem.

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 1-3 (0-0,1-1,0-2)

Rødovre tog sæsonens tredje sejr i træk, da White Hawks blev nedlagt i egen hule. Det var tæt til det sidste, men to scoringer i de sidste tre minutter blev afgørende for at gæsterne tog alle tre point med hjem

Chancefattig åbning på Metal Ligaen i Nordjyske Bank Arena, hvor det bestemt heller ikke spillemæssigt var oppe at ringe i de første 20 minutter. Kun sporadiske chancer, og et rask slagsmål mod slutningen af perioden, var hvad der var at berette om.

Ikke hverdagskost for aftenens gæster, der i deres første to opgør har scoret ikke mindre end 12 gange. Men Rødovre spillerne var måske en smule rustne, efter en ekstra lang tur til Frederikshavn, der blev spoleret af flere trafikale problemer gennem Fyn og Jylland.

White Hawks fik sig præsenteret for deres hjemmepublikum, men ikke meget der var at juble over for dem i en første periode der hurtigt går i glemmebogen.

Der kom straks mere gang i den fra anden periodes start. White Hawks åbnede i powerplay, og den tilbagevendte Gorm Topholt kunne notere sæsonens første scoring i Vendsyssel. Han blev flot assisteret af Todd Winder efter blot 43 sekunder af midterperioden.

Det blev en ganske fin ishockeykamp, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte. Flere udvisninger blev det også til, og chancerne blev større og større som perioden skred frem. Oliver Marklund burde have udlignet da han stod fri foran Galansky, men tjekken nåede akkurat lige at få stokken på, og afværgede muligheden.

Emil Marcussen tog en tur rundt om målet for hjemmeholdet, men desværre for ham og høgene, stod William Rørth i vejen for en 2-0 føring.

Rødovre udlignede til 1-1 med fire minutter tilbage af periode. Måns Hansson tog chancen udefra, og Galanskys udsyn var spærret, og så sejlede pucken ind i netmaskerne.

I de døende sekunder af perioden brændte det for alvor på hos Rødovre-keeperen, da Christopher Frederiksen ramte stolpen. Returen fik både han og Robin Johansson sendt ved siden af målet.

Når man begynder en ny sæson kigger man altid ekstra godt på de nye spillere der er kommet til. Lad os tage en fra hvert hold i denne artikel, hvor vi ligger ud med Rødovres nye Sami Moilanen. Han virker til at trives i Rødovre, og har blik for både medspillere, og hvor målet står. En spiller som Olaf Eller har stor tillid til bliver vigtig for Rødovre i år, og at dømme efter begyndelsen, har den rutinerede Rødovre coach set rigtigt.

I Frederikshavn har Patric Wener fundet canadiske Todd Winder. Han ligner et scoop for høgene, med hans pågående stil. Der sker noget når canadieren er på isen, og han vil fremad, hvilket er lige i White Hawks trænerens ånd. Eneste minus kan måske være på fysikken for Winder, men han ligner i hvert fald en med et stort potentiale.

Det blev mere intenst i tredje periode, og de to hold gav hinanden en god fight. De sloges om hver eneste meter på isen, og man fornemmede at det ville være de små marginaler, eller en fejl, der ville afgøre opgøret.

Med godt syv minutter tilbage fik hjemmeholdet igen muligheden i powerplay, men trods godt spil, lykkedes det ikke at komme frem til de store chancer. Det gjorde det til gengæld for Rødovre med tre minutter igen. Nogle perfekte pasninger i angrebszonen, så stod Oliver Marklund fri foran kassen, og hamrede sikkert pucken ind bag en prisgivet Galansky.

38 sekunder efter den scoring var høgene tæt på en udligning, men Robin Johanssons farlige afslutning prellede af på stolpen. Returen var Christopher Frederiksen tæt på at sende ind i netmaskerne, men den blev stoppet af William Rørths benskinne, der selv ikke vidste hvor pucken befandt sig.

Med 1:46 tilbage af kampen tog Patric Wener timeout, og samtidig trak han Galansky ud af buret. En sidste satsning fra hjemmeholdet, men den gav bagslag, da Rødovre erobrede pucken, og Mads Eller fik sendt pucken ind over stregen i det tomme mål

Esbjerg vandt i underholdende affære over Herlev OPTAKT: Frederikshavn WH-Rødovre Mighty Bulls