Gæsterne leverede en stærk indsats så længe kræfterne rakte, men til sidst kunne Derian Plouffe skabe den afgørende afstand mellem to hårdtarbejdende hold i Herning.

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Et defensivt decimeret Herning-hold tog imod et lige så decimeret Rungsted-hold, og dermed havde Herning umiddelbart fordelen af en større bredde. Blue Fox havde ligeledes revanche til gode og der stod vigtige point på spil i ræset om Final 4. Hjemmeholdet forsøgte helt som ventet at lægge presset på gæsterne straks fra kampens start og Herning fremstod da også som det dominerende hold i kampens begyndelse.

Tilskuerne måtte dog se Rungsted sætte 1-0 scoringen tidligt i perioden, da gæsterne slog fuld kapital af deres første chance i kampen. Begge backs kiggede på puck, og så var det en smal sag for Ludvig Elvenes at passere Seldrup mellem benene.

Morten Poulsen fik en halv friløber minuttet efter da Herning hurtigt vendte spillet, men udligningen udeblev da Anton Als i samarbejde med David Grubak fik lukket målet af.

Begge hold spillede ganske direkte og det gav en del skud på de de to keepere. Marc Olivier-Roy og Emil Kristensen havde således fine bud efter det næste notat i kamprapporten og kampen udartede sig mere jævnbyrdig end de fleste måske havde forventet.

Kampens første powerplay tilfaldt værterne og så lugtede publikum en udligning. Man kom da også uhyre tæt på ved Brett Thompson, men overliggeren stod i vejen for canadieren.

Efter et længere pres i gæsternes zone lykkedes det for Blue Fox at sætte udligningen. Pucken blev spillet fint rundt i zonen og til sidst kunne Petter Hansson klappe en first-timer ind bag Grubak.

Tæt og afvekslende

Herning åbnede anden periode i powerplay og man manglede kun lige det sidste, før man igen havde fået hul på Grubak. Simon Lafrance forsøgte sig også med sin knaldhårde first-timer inden endnu et powerplay ventede på værterne.

Pucken blev flyttet hurtigt og præcist rundt i dette powerplay og netop Simon Lafrance mente at have fået pucken i mål. Målet skulle dog ses igennem inden jubelen kunne bryde løs i Kvik Hockey Arena.

Rungsted forsøgte at give et modsvar med omgående virkning efter man fik bidt sig fast i hjemmeholdets zone. Herning-spillerne var kørt godt trætte og kunne derfor sende en venlig hilsen til Mathias Seldrup, der leverede to stærke redninger i denne sekvens.

Presset resulterede i en udvisning til Petter Hansson der fik en to plus to for høj stav. Rungsted fik ikke umiddelbart noget ud af anstrengelserne og derfor var det ganske symptomatisk at man selv tog en udvisning.

Herning udnyttede spillet fire mod fire til at genvinde momentum og man fik også skabt et par gode muligheder indtil man blev ramt af en ny udvisning.

Denne gang var gæsterne i flere omgange millimeter fra at udligne, men en kombination af uskarphed og manglende marginaler holdt pucken ude af Seldrups mål.

Mod afslutningen af perioden lagde var det værternes tur til at ligge et massivt pres på modstanderen og det endte nærmest uundgåeligt i en udvisning til gæsterne.

En kærkommen mulighed for 'rævene' til at bringe sig yderligere i front. Spillet klikkede dog ikke for midtjyderne og derfor var alt endnu helt åbent inden inden tredje periode.

Plouffe på pletten

Herning startede igen en periode i powerplay, men der gik ikke længe før man i stedet måtte rulle boxplay-kæderne ud. Endnu en kærkommen mulighed - denne gang til Rungsted - som altså med en scoring kunne bringe balance i regnskabet.

Mathias Bau havde både gode offensive og defensive indsatser, og således kunne Herning let holde gæsterne fra fadet.

En løs puck gav en stor chance til Simon Lafrance, men den canadiske goal-getter har indtil videre primært kun scoret i powerplay og kæmper altså med at producere i åbent spil.

I gæsternes boks krævede trænerteamet fuldt fokus oven på et par dårlige aktioner og man lugtede forståeligt nok også point i Midtjylland denne aften. Den større bredde lod dog til at være en dominerende faktor og Herning fortsatte med at mose på med de fire kæder.

Derfor var det også en naturlig konsekvens af spillet på isen, at Herning fik sendt pucken i kassen. Lafrance med afslutningen på benskinnen af Grubak og Derian Plouffe var på pletten til at skovle returen over en sprællende Grubak.

Endnu et powerplay gav Blue Fox muligheden for at lukke og slukke med otte minutter tilbage. Magnus Carlsen lignede også en mand, der havde afgjort kampen, men Grubak ville det anderledes og diskede op med en forrygende redning i sidste øjeblik.

Hernings arbejde gik denne aften begge veje og gæsterne løb konsekvent ind i en blå mur når man forsøgte at vende spillet. Emil Kristensens udvisning med to minutter tilbage gav alligevel lidt spænding til sidst.

Morten Poulsen kunne alligevel for anden hjemmekamp i træk sende pucken i tomt mål og derfor kunne Herning fortjent beholde de tre point i Midtjylland. Reduceringen fra Keilin var således blot af kosmetisk betydning.

CHL: SønderjyskE slutter af hos de tyske mestre BILLEDER: Skarpe skud fra Herning-Rungsted