Det blev som ventet helt lige da Rungsted og Herning tørnede sammen, til sidst var hjemmeholdet dog skarpest

Første periode mellem handlede i al sin enkelhed om at kende sin besøgelsestid. Spillet på isen var ganske jævnbyrdigt, med Herning som det mandskab, der havde de største, af de få, chancer der var. Victor Cubars vil især ærgre sig over, ikke at have sat pucken i et næsten tomt mål.

Rungsted havde to muligheder i powerplay, som der ikke blev taget særlig godt hånd om. Det lever de nok fint med, hvis udnyttelsen af det sidste minut i perioden, bliver en rettesnor for sæsonen.

Først Matthias Asperup med endnu en scoring til samlingen. Den danske landsholdsspiller stod på det rigtige sted, og kunne sende pucken ind bag Mac Carruth. 34 sekunder senere lykkedes det for hjemmeholdet at fordoble føringen.

Morten Jensen sendte et skud afsted, og inde foran styrede Steve Whitney pucken i nettet, og dermed kom han på tavlen for første gang i sæsonen.
Herning startede skidt i anden periode. Rungsted sad på det meste, og kunne have bragt kampen ud af midtjydernes rækkevidde.
Temperamenterne tog også til, og der var nærmest gennemtræk i udvisningsboksene, og det var da også i special teams at Herning kom tilbage i opgøret. Jesper Thörnberg viste klassen i undertal, og så havde Herning reduceret, men Hernings powerplay ville også lege med.

Blot tre sekunder skulle Mathias From bruge til at sætte sin femte sæsontræffer, og dermed udligning til 2-2 inden sidste periode.

Opgøret fortsatte med at være helt lige. Ingen af holdene lykkedes med at tilspille sig de åbne muligheder i de sidste 20 minutter. Det var en lidt rodet forestilling, hvor man skiftedes til at have momentum kortvarigt. Den del af spillet tippede Rungsteds vej, da Asperup og Morten Jensen udvekslede pasninger med lidt over tre minutter tilbage.
Sidstnævnte kunne løfte stemningen i hallen, med sin afgørende scoring i kampen, der samtidigt var sæsonens anden for Jensen, der virkelig er kommet godt fra land i denne sæson.

Aalborg vandt topbraget på stærk første periode OPTAKT: Aalborg Pirates-Odense Bulldogs