Det var tæt hele vejen, da de sjællandske rivaler tørnede sammen

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1,1-1,0-1) Masser af tilskuere og masser af stemning i hallen på en fredag, hvor gæsterne hed Rungsted Seier Capital.

Afventende start på isen, hvor begge mandskaber ledte efter taktstokken. Rungsted spillede til tider ganske tilbageholdende, og det gav mere plads på isen til Herlev, som også kom først på måltavlen. En udvisning til Rungsted betød powerplay til hjemmeholdet, og her scorede Ludvig Elevenes sit første mål i Metal Ligaen, mod sin fars gamle klub. Flot scoring til hjemmeholdet og det gav medvind i ørnevingerne.

Men det spillemæssige overtag gav ikke flere mål til hjemmeholdet. I stedet var det Rungsteds kaptajn, Simon Fredriksson, som startede en kontra, og momenter senere scorede til 1-1. Det er præcist 105 kampe siden, Fredriksson sidst scorede for Rungsted.

Resten af perioden bølgede spillet frem og tilbage. En hurtig kamp med masser af fart og fine detaljer. Og store chancer i begge ender. True med en mulighed i powerplay og Jacome med en friløber den anden vej. Men det blev ved 1-1 efter de første tyve minutter.

Anden periode blev også afviklet i et højt tempo, og begge hold kom til masser af afslutninger. Det var gæsterne, der kom bedst fra land i den midterste periode, da Maksim Popovic kunne sætte sidste stav på fint Rungsted-spil.

Men målet gav ikke gæsterne det ønskede overtag i kampen, og i stedet kunne de se til da en tidligere Rungsted spiller i Mathias Hansen kunne score sit første ligamål for Herlev. 2-2 og spillet bølgede fortsat frem og tilbage.

Dommerne havde indtil videre en rolig kamp, for spillet var hårdt og hurtigt, uden at det kammede over for spillerne.

Der var fortsat gang i løjerne i tredje periode, og begge hold gjorde deres for at vippe fordelen over på egne side. Herlev fik en gylden mulighed godt fem minutter inde i perioden, da først Gammelgaard fik en 2+2 minutters udvisning, og Morten Jensen også måtte ud og sidde. 5 mod 3 i godt 1 minut, men Herlev kunne ikke få pucken forbi Östlund i Rungsted-målet.

I stedet var det Rungsted der slog til i powerplay, da Morten Jensen gjorde en løs puck og en halv chance til det kampafgørende øjeblik med en fin skudfinte og sidenhen den forløsende scoring til 3-2 til gæsterne.

Herlev gjorde klar til det sidste pres for udligningen, men Magnus Poulsen trak en nødvendig udvisning, og så var Herlev i undertal i den vigtige afslutning. Herlev trak Hanses ud og havde også chancen for scoring, men den kom ikke.

Rungsted vinder 3-2 i Herlev i et tæt og tempofyldt opgør. En lidt rodet affære til tider, men med både drama, spænding og liv på lægterne. Lige som en rigtig fredagskamp skal have.

Kold dukkert til Rødovre OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox