Blue Fox gentog sejren over nordjyderne fra den omvendte kamp

Herning Blue Fox - Frederikshavgn White Hawks: 6-3 (1-0, 3-1, 2-2)

I den sidste test inden sæsonpremieren næste fredag tog Blue Fox endnu en sejr over Frederikshavn. Denne gang med tenniscifrene 6-3 og Herning fik sig således en glimrende optakt til sæsonen, mens gæsterne trods alt leverede bedre end senest de to hold mødtes, hvor det blev 7-2 til Herning.

Herning lagde stærkt fra land da Magnus Carlsen bragte midtjyderne i front efter mindre end to minutter. Carlsen har været den bedste spiller for Blue Fox i testkampene, og han ligner mere og mere en spiller der står foran sit definitive gennembrud. På fint forarbejde fra Thompson og Thörnberg var han igen sikkerheden selv foran mål.

Mathias Bau er heller ikke ukendt med at finde netmaskerne, men på friløberen måtte han se sit slagskud prelle af på opstanderen. Kevin Frydkjær havde generelt en ganske travl første periode i gæsternes mål, men også Mac Carruth måtte være vågen, da Mikkel Bertelsen var alene igennem.

Eetu Mäki havde udligningen på bladet i kampens første powerplay, men der faldt ikke flere scoringer i en første periode som så Herning starte bedst ud og et nordjysk mandskab, der langsomt spillede sig ind i opgøret.

Kort inde i anden periode bragte Christopher Frederiksen balance i regnskabet da han usvigeligt sikkert scorede på Carruth, da Herning blev fanget i et opspil.

Midtjydernes spil var ikke lige så flydende i denne fase af kampen, men værterne fik alligevel igen raget føringen til sig. Mathias Bau smed pucken på mål, og Victor Cubars kunne ubesværet gøre det til 2-1.

Herning øgede også til 3-1 på det første mål scoret af Martin Eskildsen iført en anden trøje end den velkendte fra Sønderjyske. Baghånden op i hjørnet fejlede da heller intet, og i Herning håber man at det var den første af flere.

Lukas Bang gjorde det også til 4-1 inden der opstod tumult i det ene hjørne efter scoringen. Rasmus Søndergaard fik raget en game misconduct til sig, og det hele endte med et tre minutter langt powerplay til Blue Fox.

Jesper Thörnberg sendte pucken millimeter forbi krydset og nærmere kom hjemmeholdet ikke. Dermed resterede der godt 15 minutter for Frederikshavn til at æde sig ind på Hernings føring.

Opgaven blev dog nærmest umulig da Petter Hansson med en flot pasning fra egen zone sendte Mathias Bau afsted. Denne gang svigtede han ikke og han lagde frækt pucken ind bag Frydkjær.

Frederikshavn fik reduceret kort efter på præcis samme opskrift som tidligere. Frederiksen alene igennem og sikker scoring højt på Carruth.

I powerplay fik nordjyderne også reduceret yderligere ved Eetu Mäki der scorede tæt under mål. Sekunder senere skovlede Oskars Cibulskis dog en retur i nettet og så hed stillingen 6-3.

Det blev også kampens resultat og hjemmeholdet åbner altså sæsonen på fredag i Kvik Hockey Arena mod SønderjyskE, mens Frederikshavn må vente til 5. september, hvor vendelboerne besøger Odense.

BILLEDER: SKARPE SKUD fra Herlev-Södertälje 0-4: Södertälje blankede Herlev