En forrygende og intens kamp endte med Julian Jakobsen som matchvinder. Herning dominerede spillet i fem mod fem, men Georg Sørensen og gæsternes powerplay sikrede nordjyderne tre point.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates 4-5 (1-1, 1-2, 2-2)

Herning havde fået tiltrængt forstærkning i defensiven hvor Christian Mieritz var tilbage, mens Aalborg drog til Herning uden Kirill Kabanov og den stadig fraværende Sebastian Ehlers.

Værterne var hurtigst ude af starthullerne og fik efter mindre end to minutter en kæmpe chance. Brett Thompson skar ind foran mål og havde også George Sørensen på hælene, men en stærk defensiv aktion betød at afslutning blev forpurret.

Minuttet senere var der også blod på isen da Lukas Bang og Jonas Jakobsen mødtes i hjørnet og sidstnævnte måtte en tur i omklædningsrummet.

Da spillet igen blev genoptaget bragte Blue Fox sig i front. Morten Poulsen gik mod mål og fik afsluttet, men det var returen, der efterlod Sørensen chanceløs i målet. 1-0 til Herning der altså også var startet bedst.

Aalborg kom bedre med i kampen efter scoringen, men det var stadig hjemmeholdet der stod for chancerne. Derian Plouffe gik også den direkte vej mod mål, men denne gang blev Sørensen den store.

Et powerplay til gæsterne gav dem chancen for at slå hurtigt tilbage og Joonas Niemelä manglede da også kun at få bladet på pasningen fra Derian Craighead på den bagerste stolpe.

Kort efter blev det så hjemmeholdets tur, der dog kæmpede med at sætte pucken indenfor målrammen på trods af fine kombinationer.

De to hold ville tydeligvis begge gerne frem af isen og det gav en ganske tempofyldt kamp med fokus på de offensive aktioner. I powerplay fik Aalborg så også sat udligningen, da præcis samme kombination gav pote. Craighead til Niemelä og så stod der 1-1.

Aalborg fik kort efter også muligheden for at tage føringen, da man stak afsted i en tre mod en situation. Björkstrand valgte afslutningen som Seldrup akkurat fik reddet med det yderste af handsken.

Giftigt powerplay

Blue Fox tog et powerplay med ind til anden periode, men det var først da holdene blev fuldtallige at de blåklædte blev farlige. Emil Kristensen sendte pucken ind mellem venner og fjender, men Sørensen fik trods det begrænsede udsyn alligevel stillet sig i vejen for pucken.

Det gjorde han ikke sekunder senere da Herning vendte spillet. Lukas Bang passede på tværs til en fremadstormende Martin Eskildsen, der dirigerede pucken ind bag Sørensen. Efter scoringen tog Bang og Knudsen en svingom på isen som betød at de begge måtte en tur til afkøling.

Aalborg slog igen tilbage og scoringen faldt efter endnu et stærkt powerplay. Herning-boksen blev kørt godt trætte og selvom man blev fuldtallige kunne Julian Jakobsen snige en maskeret afslutning op i det nærmeste hjørne til 2-2.

En fejlpasning af de store gav kampens næste store chance og den faldt til Simon Lafrance. Canadieren er normalt en notorisk målsluger, men Sørensen leverede en stærk redning og har således en øl eller to til gode hos de to backs.

Kort efter strøg Aalborg i powerplay og senere også i fem mod tre. Gæsterne gjorde kort proces da Troy Lajeunesse 22 sekunder senere flåede et håndledsskud ind bag Seldrup og gæsterne dermed i front 3-2.

Herning fik to powerplays i træk til at forsøge at finde en hurtig udligning, men netop spillet i powerplay var forskellen på de to hold. Blue Fox vandt således skud-statistikken med 19-6.

Jakobsen afgjorde til slut

Herning skulle selvsagt jagte udligningen i tredje periode og det betød næppe det store for spillet. I fem mod fem var man således det bedste hold på isen, men man var altså nede med en pind.

Blue Fox fik efter en stærk aktion endnu et powerplay og langt om længe fik man også udnyttet det. Mathias Bau til en helt åben Derian Plouffe og canadieren var lige så sikker i sin afslutning, som Troy Lajeunesse var det forinden.

Aalborgs spil i powerplay sendte nervøse rystelser gennem Kvik Hockey Arena, da Hansson måtte skøjte den tunge vej kort efter. Og det med rette - 23 sekunder senere kunne Derian Craighead score fra noget der lignede baglinjen.

Herning sad fortsat på spillet når holdene var fuldtallige og Aalborg satte deres lid til Sørensen og de omstillinger man måtte få.

Tiden arbejdede selvfølgelig for gæsterne og keeperen stod så sandelig for presset denne aften. Sørensen havde også marginalerne på sin side da Magnus Carlsen hamrede løs på en puck inde under benskinnen, men pucken krydsede altså ikke stregen.

Det var således noget nær sidste udkald for Herning da man fik et powerplay med 3:50 tilbage på klokken. Mathias Bau hamrede et slagskud afsted og det så grimt ud da pucken ramte Morten Poulsen i hovedet. Lykkeligvis nåede midtjydernes kaptajn at dukke hovedet så pucken tog visiret på hjelmen.

Forløsningen udeblev, men Martin Eskildsen havde alligevel andre planer. Hansson lagde en puck mod mål og Eskildsen sendte Kvik Hockey Arena i ekstase, da han rettede pucken af og kunne se den ende i netmaskerne.

Morten Poulsen var vendt tilbage på isen og han var ikke langt fra at afgøre opgøret med en høj afslutning efter en fin omstilling fra midtjyderne.

Det lugtede af en udvisning da Petter Hansson røg på halen, men fløjten forblev tavs og Julian Jakobsen takkede for pladsen idet han rundede Seldrup og sikkert scorede med under ét minut tilbage.

Blue Fox tog time-out med 22 sekunder tilbage, men det var for sent og Aalborg endte derfor med alle tre point efter de 60 minutter i Herning.

Esbjerg straffede SønderjyskE's udvisninger til at vende kampen Herlev på Metal Final4-kurs efter 4-3-sejr i Odense