Nye solide og rutinerede backer lægger fundamentet for den unge Rødovre-offensiv

Rødovre Mighty Bulls havde en turbulent sidste sæson. Problemerne i kulissen betød, at Vestegnsklubben måtte sige farvel til Måns Hansson og Brandon Magee og overlade de to stærke spillere til Frederikshavn og Esbjerg. I den kontekst var det en stor præstation, at det ganske unge Rødovre-hold formåede at holde Frederikshavn bag sig og sikre sig ottendepladsen i den sidste grundspilskamp.

Alt tyder på, at Rødovre også er reddet på lidt længere sigt med en mere solid organisation, der med direktør Morten Andreasen i spidsen skal agere bag Olaf Eller, assistent Johan Marklund og spillerne. 

Rødovre vil mere i den kommende sæson, og har især i defensiven fået et par ganske noterbare spillere tilbage. Ikke mindst er det en overraskelse at Malte Setkov valgte barndomsklubben fremfor (måske) flere penge i Jylland eller en ny chance i udlandet. Nu er Setkov tilbage som topback hos Rødovre, hvor han kommer til at spille en yderst central rolle.

Det samme gør Jacob Böll, der er tilbage efter et "jysk eventyr". Böll har udviklet sig til en klog spiller, der bruger sine kompetencer på glimrende vis og er derfor en fin forstærkning til backsiden hos Rødovre, der også tæller den naturlige leder Sebastian Bergholt og Måns Hansson, der er tilbage fra Frederikshavn. 

Den store Lasse Carlsen og den mere agile Mikkel Persson kunne sagtens være et tredje backpar med Edvard Lundmark og talentfulde Frederick Amondsen lurende på spilletid i baggrunden. Altså tre helt fornuftige backpar plus et par gode reserver foran en målmandstandem, der ledes af William Rørth.

Han leverede så fint i slutningen af sidste sæson, at han pt. må være førstemand i buret hos Rødovre, men ved siden af ham kommer en sulten Albert Adamsen, der satser hårdt på mere spilletid end i fjor i Aalborg, og mon ikke Olaf Eller veksler de to ankermænd i starten for at lede efter, hvem der er i bedst form?

Med Olaf Ellers normale specialitet - en solid defensiv og et taktisk stærkt mandskab - in mente, er der ingen tvivl om, at det bliver vanskeligt at score på Rødovre, når det igen går løs i Metal Ligaen. 

Farlige og skøjtestærke Christopher Rübenach blev sidste danske spiller i angrebet, der nu tæller 11 forwards, heraf masser af unge spillere. Netop derfor er det vigtigt og rigtigt, at Rødovre har satset så hårdt på en stærk defensiv. 

Vi kender naturligvis Mads Eller - holder han sig fra straffeboksen, er han god, rutineret forward - og spillere som Alex Haunstoft og Niclas Krarup skal også være ledere for den friske unge garde, der kommer med stormskridt fra RSIK's ungdom.

Mikey Bergman, Andrew Bjergstad, William Bundgaard, Sebastian Strømstad og Linus Rørth er alle folk, der formentlig endnu ikke ville kunne gro et slutspilsskæg, men det er spændende unge navne, der alle kommer med en enorm entusiasme og som vi kommer til at lære endnu bedre at kende i denne sæson. Både Oliver Marklund og Victor Gade har lidt mere erfaring at komme med og er begge begyndt at slå igennem som etablerede Metal Liga-spillere. 

11 forwards med arbejdsgaranti er sikret, men hvem skal være cremen på Rødovre-kagen? Olaf Eller leder efter tre imports og scoutingen sidste sæson var fremragende med Gymer, Magee og Moilanen, der virkelig producerede godt og var med "på holdet". Bevist bedst af, at Moilanen fik Herbert Knox-pokalen som årets spiller valgt af medspillerne.  

Kan Rødovre finde tre spillere af en sådan kaliber igen, bliver det rigtig svært at komme på besøg i Holger Danske Arena, men under alle omstændigheder kommer Mighty Bulls-mandskabet til at spille en større rolle i grundserien end i fjor, hvilket også er vigtig for selvforståelsen på Vestegnen. 


DAVID MADSEN forlænger med SønderjyskE Rungsted Seier Capital præsenterer ny back