Ganske sikker sejr til mandskabet fra Vojens i Frøs Arena i dag

SønderjyskE - Rødovre Mighty Bulls 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) Små 1000 tilskuere havde fundet vej til Frøs Arena lørdag eftermiddag. Hjemmeholdet fra SønderjyskE havde besøg at Rødovre Mighty Bulls, der skulle forsøge at revanchere sig for fredag aftens nederlag i Esbjerg.

Præcis som i Esbjerg, var det et på flere pladser meget ungt mandskab, gæsterne stillede med, og de kom da også i store dele af kampen i menneskehænder mod de offensivt agerende værter.

Det blev målløse men bestemt ikke kedelige første tyve minutter. Uret havde end ikke rundet første minut, før Valdemar Ahlberg burde have bragt værterne i front, men missede det tomme net.

SønderjyskE sad tungt på spillet og skabte mere end en håndfuld helt åbne målchancer, men David Grubak kom dygtigt på tværs de fleste gange og de øvrige gange blev han reddet af at hjemmeholdet manglede den sidste skarphed.

Udeholdet var sjældne gæster i offensiv zone men havde dog et par forsøg fra distancen. Patrick Galbraith havde imidlertid ikke de store problemer med at holde sjællænderne fra fadet og kunne derfor præcis som kollega Grubak holde buret rent de første tyve minutter.

0-0 før anden periode og det kunne gæsterne være bedst tjent med efter en periode, hvor SønderjyskE til tider nærmest belejrede Rødovres zone.

Rødovre kom ud til de næste tyve minutter som lyn og torden. Inden for de første tre minutter producerede man to store chancer, hvoraf den største tilfaldt Marcus Almquist efter en flot solotur, som en velspillende Patrick Galbraith dog fik taget sig af i sidste øjeblik.

Første gang sønderjyderne var på spil i modsatte ende, gav det til gengæld bonus. Daniel Kønig med flot forarbejde og aftenens debutant fra Finland, Ville Leskinen, havde sidste stav på pucken, 1-0 til hjemmeholdet.

Målet fik værterne tilbage på sporet og de tilspillede sig igen et solidt overtag. En udvisning til gæsterne gjorde ikke deres arbejdsvilkår lettere og trods lidt start-vanskeligheder i overtalsspillet, slog SønderjyskE atter til.

David Madsen med en afslutning fra slottet fordoblede føringen. Og der skulle blot gå et minut mere, før Grubak endnu engang måtte kigge langt efter skiven.

Gabriel Desjardins fulgte op på sin egen retur og Olaf Eller reagerede prompte og tog Time-Out. Det gav lidt ny energi til udeholdet, men stadig var det værterne, der producerede mest og William Pelletier var tæt på at øge.

Et powerplay til gæsterne i periodens slutfase gav chancen for en reducering, men sønderjyderne klarede frisag og var dermed oppe med tre før tredje periode. De sidste tyve minutter dalede spillet i kvalitet.

Antallet af chancer blev mindre, men gæsterne var tæt på en reducering i periodens start. Galbraith dog med et sikkert indgreb. En udvisning til Daniel Kønig gav overtal til Rødovre, men en stærk sønderjysk boks holdt stand og i spil fem mod fem pillede værterne den sidste my af spænding ud af matchen.

Stærk puck-kontrol og overblik fra Svejstrup, da han serverede pucken for Anders Biel, der uden tøven smækkede gummiskiven mellem stængerne på Grubak.

SønderjyskEs kaptajn Villiam Haag havde bud efter 5-0 målet, men overplacerede sin afslutning. Temperamenterne fik også lov at stikke snuden frem i de sidste minutter, uden det imidlertid blev højdramatisk og hjemmeholdet kunne skøjte en overbevisende 4-0- gevinst i hus.

Odense tabte i straffe til Troja-Ljungby Lyskeskade spolerer sæsonstarten for Julian Jakobsen